Μαγιορκίνης: Mάσκες στα παιδιά 10-19 χρονών όταν ανοίξουν τα σχολεία
Στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό

Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πάνω από 200 τις τελευταίες 3-4 ημέρες ενώ υπάρχει μια ανήλικη διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ, κάτι αναμενόμενο, όπως είπε, όσο μεγαλώνει η διασπορά στην Ελλάδα στις νέες ηλικίες.

Ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως θα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων εν μέσω 2ου κύματος ενώ επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα. Έκανε λόγο για πιθανότητα μοντέλου Μαΐου με μάσκες, το οποίο θα εισηγηθεί.

Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 – 19 ετών και όταν τα νούμερα του 2ου κύματος αρχίζουν και πέφτουν τότε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια πλήρη κανονικότητα.

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής δήλωσε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ανεβούν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα δεν σταθεροποιούνται κάτω από 200 τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση των μέτρων και στα αστικά μέτρα ενώ σχετικά με τα νέα μέτρα σημείωσε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση αν και για την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα είναι επαρκείς ενώ θα πρέπει να φανεί μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες.

Προφυλάξεις για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι έχουν εκτεθεί σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και αν έχουν στο περιβάλλον τους άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή μαζί του και ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνουν και ένα τεστ ενώ στο χώρο εργασίας θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Όσον αφορά το καλό σενάριο σχετικά με την πανδημία στην χώρα μας όπως τόνισε είναι να δούμε μια σταθεροποίηση και μια συρρίκνωση των κρουσμάτων ενώ αναφέρθηκε σε ένα πιθανό εμβολιασμό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κρύο ψύχος
Αθήνα: Έκτακτα μέτρα λόγω ψύχους λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων
Οι ομάδες Street Work του Δήμου Αθηναίων θα επιχειρούν όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστά ροφήματα, σνακ, είδη ρουχισμού και...
Αθήνα: Έκτακτα μέτρα λόγω ψύχους λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων
αγρότες μπλόκα αποφάσεις
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Εκτροπές κυκλοφορίας και εναλλακτικές διαδρομές στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) ενημερώνει για τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης, οι...

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Εκτροπές κυκλοφορίας και εναλλακτικές διαδρομές στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης
αγροτικά μπλόκα
ΕΛΑΣ για μπλόκα αγροτών: Δεν κλείσαμε εμείς τον δρόμο, προστατεύουμε ζωές
Απορρίπτει τις καταγγελίες για «τεχνητό αποκλεισμό» και ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών η Ελληνική Αστυνομία
ΕΛΑΣ για μπλόκα αγροτών: Δεν κλείσαμε εμείς τον δρόμο, προστατεύουμε ζωές
agori-nosokomeio
3χρονο παιδί στη Λάρισα υπέστη εγκεφαλίτιδα από τη γρίπη – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Σε κρίσιμη νοσηλεία 3χρονο παιδί μετά από σοβαρή επιπλοκή της γρίπης
3χρονο παιδί στη Λάρισα υπέστη εγκεφαλίτιδα από τη γρίπη – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση