Σύσκεψη Κεραμέως-Ζαχαράκη με Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης για διορισμούς, προσλήψεις και νέα σχολική χρονιά
Η προετοιμασία για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο επίκεντρο της σύσκεψης με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σίσσυ Γκίκα υποδέχτηκαν στο Υπουργείο τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την προετοιμασία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Υπουργός:

  • Ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά τους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνδρομή τους τη χρονιά που πέρασε, μεταξύ άλλων, για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής β΄ και γ΄ φάσης, την υλοποίηση της Σύγχρονης και Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, την Επανέναρξη των Σχολικών Μονάδων, την κατανομή του ψηφιακού εξοπλισμού των Σχολικών Μονάδων, την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων, την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.
     
  • Συζήτησε για τις τομές στην εκπαίδευση που προκύπτουν από τη νέα νομοθεσία και αφορούν – ανάμεσα σε άλλα – στην εισαγωγή Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, των Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο, της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου και σχολικών μονάδων, τις αλλαγές στα Ωρολόγια Προγράμματα, τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, την Ιδιωτική Εκπαίδευση, την επανασύσταση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την εισαγωγή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων.
     
  • Έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, αναφορικά με τους διορισμούς για πρώτη φορά στην ειδική αγωγή και τις προσλήψεις αναπληρωτών νωρίτερα από άλλες χρονιές, αλλά και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν επιπλέον συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες των Γενικών Διευθύνσεων Σπουδών και Προσωπικού, με τους οποίους συζήτησαν ζητήματα σχετικά με την εύρυθμη έναρξη του σχολικού έτους, υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματέως Σ. Γκίκα.

Οι ΠΔΕ και η ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη συνεργασία τους, με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία των σχολείων, προς όφελος ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Στο σχολείο των δύο μαθητριών το Υπουργείο Παιδείας – Έκκληση για ψύχραιμη και υπεύθυνη διαχείριση
Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών μετά την τραγική υπόθεση
Ηλιούπολη: Στο σχολείο των δύο μαθητριών το Υπουργείο Παιδείας – Έκκληση για ψύχραιμη και υπεύθυνη διαχείριση
ηλιουπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
Αναστάτωση και οδύνη από την πτώση δύο 17χρονων – Λάθος ειδοποίηση οδήγησε οικογένεια στο νοσοκομείο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
θρανια
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
«Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να αλλάξουν νοοτροπία και να δουν με άλλο μάτι την γνωστική εξέλιξη των παιδιών»
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;