ΕΟΔΕ: «Πρακτική ασυνέχειας και κομματικής μεροληψίας»
«Παρόμοιες μεθοδεύσεις δηλητηριάζουν τη σχέση εμπιστοσύνης και αμεροληψίας στις διαδικασίες επιλογής των στελεχών» αναφέρει η Εταιρία Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαιδεύσης (ΕΟΔΕ) σχολιάζοντας την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και με την οποία προβλέπεται η αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης από προσωρινούς

«Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται μια πρακτική ασυνέχειας και κομματικής μεροληψίας στην επιλογή των στελεχών της διοίκησης στην Εκπαίδευση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρία Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης (ΕΟΔΕ), σχολιάζοντας την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και με την οποία προβλέπεται η αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Προσθέτει επίσης ότι «παρόμοιες μεθοδεύσεις δηλητηριάζουν τη σχέση εμπιστοσύνης και αμεροληψίας στις διαδικασίες επιλογής των στελεχών,  που οφείλει να δημιουργεί και να συντηρεί ως κόρη οφθαλμού η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της», προτείνοντας την κατάθεση ενός νέου νόμου - πλαισίου για τα στελέχη της εκπαίδευσης «επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση όλων των εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Κατατέθηκε από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προς ψήφιση, τροπολογία, με την οποία προβλέπεται η αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται μια «πρακτική ασυνέχειας και κομματικής μεροληψίας»  στην επιλογή των στελεχών της διοίκησης στην Εκπαίδευση. Μάλιστα, η άστοχη αυτή παρέμβαση γίνεται την ίδια στιγμή που η Υπουργός Παιδείας δηλώνει πως το «Σχέδιο Νόμου για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο με στόχο τον Μάρτιο του 2021 να έχουν ολοκληρωθεί η επιλογή των Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών Εκπαίδευσης».

Οι συνολικά λιγότερες των δέκα περιπτώσεις Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης αποχώρησης, είτε λόγω συνταξιοδότησης και αναπλήρωσής τους είτε λόγω δικαίωσης από δικαστική προσφυγή, δεν καθιστούν επιτακτική και αναγκαία την άμεση αντικατάστασή τους, μέσω τροπολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, παρόμοιες μεθοδεύσεις δηλητηριάζουν τη σχέση εμπιστοσύνης και αμεροληψίας στις διαδικασίες επιλογής των στελεχών,  που οφείλει να δημιουργεί και να συντηρεί ως κόρη οφθαλμού η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της.

Η ΕΟΔΕ καλεί την Υπουργό να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να προχωρήσει, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, στην κατάθεση ενός νέου νόμου - πλαισίου για τα στελέχη της εκπαίδευσης, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση όλων των εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων.

Για το ΔΣ της ΕΟΔΕ

Ο Πρόεδρος

Γ. Παπακωνσταντίνου

Καθηγητής ΕΚΠΑ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

 

σχετικά άρθρα

Παρέμβαση ΣΑΚΕΑ για υπηρεσιακές μεταβολές, τοποθετήσεις, διευκολύνσεις για ανατροφή τέκνων
Παρέμβαση ΣΑΚΕΑ για υπηρεσιακές μεταβολές, τοποθετήσεις, διευκολύνσεις για ανατροφή τέκνων
Επιστολή του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Παρέμβαση ΣΑΚΕΑ για υπηρεσιακές μεταβολές, τοποθετήσεις, διευκολύνσεις για ανατροφή τέκνων
Βέλγιο: Η χρήση μάσκας υποχρεωτική για την περιφέρεια των Βρυξελλών
Βέλγιο: Η χρήση μάσκας υποχρεωτική για την περιφέρεια των Βρυξελλών
Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους 19 δήμους των Βρυξελλών, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Βέλγιο: Η χρήση μάσκας υποχρεωτική για την περιφέρεια των Βρυξελλών