Μέχρι τις 7 Αυγούστου οι προσωρινοί πίνακες για τους μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση
Με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ οι προσλήψεις αναπληρωτών - Πού θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά

Οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 θα ανακοινωθούν μέχρι τις 7 Αυγούστου και έπειτα θα ακολουθήσει κανονικά η διαδικασία των ενστάσεων προκειμένου να ανακοινωθούν οι τελικοί πίνακες για τους μόνιμους διορισμούς.

Αυτή την ενημέρωση παρείχε σε εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔ) η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής  Αναστασία Γκίκα. Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν η γ.γ. του υπουργείου ξεκαθάρισε ότι με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου. Εκτιμάται ότι ο αριθμός της α’ φάσης θα περιλαμβάνει 20.000 (α/θμια & β/θμια) αναπληρωτές.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνει στα σχολεία όπου οι αναπληρωτές θα αναλάβουν υπηρεσία, προς αποφυγή συνωστισμού στις Διευθύνσεις.

Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα:

Η Π.Ε.Α.Δ. ως αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Β/θμια Εκπ/ση, συναντήθηκε σήμερα με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Γκίκα Αναστασία και τον σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας κ. Αντωνόπουλο Δημήτριο. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Από πλευράς της Ένωσης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο τις προσλήψεις αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος, όσο και την εξέλιξη της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 για τους μόνιμους διορισμούς.

Για άλλη μια φορά τονίστηκε η τεράστια σημασία που έχουν οι πρώτοι -στην ιστορία της εκπαίδευσης- μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή!

Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν από τους προσωρινούς πίνακες που θα ανακοινωθούν από το Α.Σ.Ε.Π. ή μέχρι τις 7 Αυγούστου, ή στις 10 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει η δήλωση περιοχών προτίμησης στο opsyd. Για το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αναπληρωτών η κ. Γενική Γραμματέας είπε ότι αυτοί προγραμματίζονται να γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου έτσι ώστε όσοι/-ες προσληφθούν να γνωρίζουν πολύ νωρίτερα τις περιοχές τοποθέτησης και να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις ιατρικές γνωματεύσεις. Εκτιμάται ότι ο αριθμός της α’ φάσης θα περιλαμβάνει 20.000 (α/θμια & β/θμια) αναπληρωτές.

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας και της αποφυγής συνωστισμού/συγχρωτισμού στις ΔΔΕ, οι αναπληρωτές θα παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν και θα καταθέσουν εκεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα διαβιβαστούν στις ΔΔΕ.

Σχετικά με την εξέλιξη της 2ΓΕ/2019, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων και την έκδοση των τελικών πινάκων, προγραμματίζονται οι μόνιμοι διορισμοί.

Η ΠΕΑΔ όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συνεχίσει με τον θεσμικό της ρόλο να εκπροσωπεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα τις χιλιάδες των αναπληρωτών που υπηρετούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ως ΠΕΑΔ θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να σταματήσει επιτέλους η εργασιακή ομηρεία όλων όσοι στελεχώνουμε χρόνια τώρα τα σχολεία της χώρας υπό το καθεστώς της αναπλήρωσης!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

 

σχετικά άρθρα

Νέα Ζηλανδία: Επέστρεψε ο ιός έπειτα από 102 μέρες-Εθνικό lockdown στα γηροκομεία
Νέα Ζηλανδία: Επέστρεψε ο ιός έπειτα από 102 μέρες-Εθνικό lockdown στα γηροκομεία
Τα γηροκομεία σε όλη τη Νότια Ζηλανδία τέθηκαν υπό περιορισμό σήμερα, μετά την επανεμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα έπειτα από 102 ημέρες, ανακοίνωσε...
Νέα Ζηλανδία: Επέστρεψε ο ιός έπειτα από 102 μέρες-Εθνικό lockdown στα γηροκομεία
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα μέχρι την Τρίτη 18/8 η πρόσκληση για δήλωση περιοχών
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα μέχρι την Τρίτη 18/8 η πρόσκληση για δήλωση περιοχών
Νέα ενημέρωση από τον ΠΑΣΑΔ για την έκδοση πρόσκλησης για δήλωση περιοχών εν όψει των προσλήψεων αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα μέχρι την Τρίτη 18/8 η πρόσκληση για δήλωση περιοχών