Αναπληρωτές: Προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες
Αναλυτική ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους αναπληρωτές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Συνάντηση με διοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε ο ΠΑΣΑΔ, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σύλλογος ενημερώνει σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι πιστώσεις θα είναι, πιθανόν, ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τις περσινές. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας «δεν εξετάζει άλλο ενδεχόμενο πέραν της χρήσης των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ για προσλήψεις αναπληρωτών».

Διαβάστε επίσης: Διορισμοί εκπαιδευτικών: Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου έτοιμοι οι προσωρινοί πίνακες της 2ΓΕ

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ για τους αναπληρωτές:

Πιστώσεις αναπληρωτών - ΖΕΠ

Οι πιστώσεις θα είναι, πιθανόν, ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τις περσινές, σε όλα τα προγράμματα.

Οι ΤΥ βρίσκονται για υπογραφή στην Υπουργό προκειμένου να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ και θα πιέσουμε να επισπευστούν οι διαδικασίες προκειμένου να είναι έτοιμες για την Α' φάση προσλήψεων.

Πίνακες

Οι προσωρινοί της 2ΓΕ, σύμφωνα με την νέα ενημέρωση του ΑΣΕΠ προς το Υπουργείο, θα είναι έτοιμοι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η εκτίμηση πάντως για την έκδοση οριστικών της 1ΓΕ είναι από τον νέο χρόνο έως την άνοιξη του 2021 ενώ για τη 2ΓΕ δε μπορεί μέχρι στιγμής να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Αιτήσεις - Προσλήψεις

Το Υπουργείο με βάση το άρθρο 64 του 4692, δεν εξετάζει άλλο ενδεχόμενο πέραν της χρήσης των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ για προσλήψεις αναπληρωτών.

Αποδέχεται πως θα γίνουν λάθη λόγω των ενστάσεων, αλλά αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει τη διαδικασία και στην περίπτωση που κάποιοι δικαιωθούν στην ένστασή τους, είναι δεδομένο ότι θα τους προσμετρηθεί η προϋπηρεσία που έχασαν. Όλα τα υπόλοιπα θα διεκδικηθούν απ' τον ενδιαφερόμενο δικαστικά.

Η δήλωση περιοχών θα γίνει αμέσως μετά τη δημοσίευση των ονομάτων των διορισμένων της Ειδικής (άρα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου) ενώ μέχρι 14/08 θα έχουν συγκεντρωθεί τα κενά και το σύστημα θα τρέξει μερικές μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με σκοπό να είναι όλοι οι αναπληρωτές στις 7 Σεπτέμβρη στα σχολεία.

Ανάληψη υπηρεσίας

Μελετάται τρόπος ώστε οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν κατ' ευθείαν στα σχολεία κι όχι η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, η οποία μας τονίστηκε πως είναι αδύνατο να γίνει καθώς χρειάζεται η φυσική παρουσία και ιδιόχειρη υπογραφή του προσλαμβανόμενου κι αυτό είναι αξεπέραστο. Ωστόσο συζητήσαμε εδώ εκτενώς για την ηλεκτρονική υπογραφή σύμβασης που φαίνεται να είναι η μόνη διέξοδος στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τοποθετήσεις αναπληρωτών

Υπό εξέταση βρίσκεται το θέμα των κριτηρίων χωρίς να έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση, όμως η εντοπιότητα κι η συνυπηρέτηση φαίνεται πως θα είναι στην κανονιστική πράξη, η οποία θα εκδοθεί ταυτόχρονα με τις προσλήψεις.

Μετακίνηση - Στέγαση

Κατά το Υπουργείο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δε διαφαίνεται πως θα υπάρξει πρόβλημα φέτος ως προς την εξεύρεση στέγης. Εμείς εδώ επαναφέραμε προς συζήτηση την κάρτα του αναπληρωτή και μέσω αυτής τη μόνιμη έκπτωση στα μέσα μεταφοράς και είσοδο στις ΛΑΕΔ και στα στρατιωτικά πρατήρια την οποία θα υποβάλλουμε και αναλυτικά τις επόμενες μέρες.

Μισθοδοσία

Η πρεμιέρα της ΕΑΠ έχει ήδη γίνει και η μισθοδοσία θα πιστώνεται πλέον κάθε 10 του μηνός. Ως εκ τούτου η πρώτη μισθοδοσία, για τους προσλαμβανόμενους αναπληρωτές του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου.

Παράβολα

Για το πρόβλημα με τα παράβολα τώρα, δηλώθηκε αναμονή για το αποτέλεσμα της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ που έχει οριστεί για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να προδικάζεται από το Υπουργείο θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Προσμέτρηση προϋπηρεσίας στην Ειδική

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σημερινό καθεστώς προσμέτρησης προϋπηρεσίας, μας δήλωσε ο Διευθυντής της Ειδικής Αγωγής και το συγκεκριμένο σημείο του νόμου που δεν αναγνωρίζει μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο δεν αφορά την Ειδική.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

 

σχετικά άρθρα

Νέα Ζηλανδία: Επέστρεψε ο ιός έπειτα από 102 μέρες-Εθνικό lockdown στα γηροκομεία
Νέα Ζηλανδία: Επέστρεψε ο ιός έπειτα από 102 μέρες-Εθνικό lockdown στα γηροκομεία
Τα γηροκομεία σε όλη τη Νότια Ζηλανδία τέθηκαν υπό περιορισμό σήμερα, μετά την επανεμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα έπειτα από 102 ημέρες, ανακοίνωσε...
Νέα Ζηλανδία: Επέστρεψε ο ιός έπειτα από 102 μέρες-Εθνικό lockdown στα γηροκομεία
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα μέχρι την Τρίτη 18/8 η πρόσκληση για δήλωση περιοχών
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα μέχρι την Τρίτη 18/8 η πρόσκληση για δήλωση περιοχών
Νέα ενημέρωση από τον ΠΑΣΑΔ για την έκδοση πρόσκλησης για δήλωση περιοχών εν όψει των προσλήψεων αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα μέχρι την Τρίτη 18/8 η πρόσκληση για δήλωση περιοχών