ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Βαγενά σε Πιπιλή: Όταν μιλάτε στη Βουλή, βγάλτε την τσίχλα
Ένταση μεταξύ του Νίκου Φίλη και της Φωτεινής Πιπιλή κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση - Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή, το μεσημέρι της Πέμπτης, αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παραπάνω χρόνο για να τοποθετηθεί γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση προέδρου της Επιτροπής, Γιώργου Στύλου, καθώς και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Φωτεινή Πιπιλή, εισηγήτρια της πλειοψηφίας.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που δεν κάλεσε στην ακρόαση φορέων τη ΓΣΕΕ, τη ΔΟΕ και άλλους φορείς.

Η κυρία Πιπιλή, στο αίτημα του Νίκου Φίλη για επιπλέον χρόνο ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, δεν είναι δικοί τους η Βουλή, ούτε η διαδικασία. Να σεβαστούμε 3 – 4 λεπτά, το κατανοώ, αλλά όχι, απειλητικά ένα τέταρτο».

Ακολούθησαν φορτισμένοι διάλογοι, με το Νίκο Φίλη να παρεμβαίνει λέγοντας «εσείς, προηγουμένως, είπατε ελεεινή τη διαβούλευση και τολμάτε να μιλάτε;» και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, να καλεί την κ. Πιπιλή να... «βγάλει την τσίχλα». «Κυρία Πιπιλή, όταν μιλάτε στη Βουλή, βγάλτε την τσίχλα», είπε συγκεκριμένα η κ. Βαγενά.

Μάλιστα, η κα Βαγενά επανήλθε, αναφερόμενη στη Φωτεινή Πιπιλή: «Η τσίχλα, επιτρέπεται, να τη μασάει κανείς, όταν μιλάει στη Βουλή; Με συγχωρείτε».

Η κα Πιπιλή αντέτεινε: «Δεχόμαστε τον κοινοβουλευτισμό και τη λειτουργία του... το Προεδρείο της Βουλής».

Ο κος Φίλης απάντησε από την πλευρά του στην εισηγήτρια της πλειοψηφίας:

«Σας ανεχόμαστε με αυτά που λέτε εδώ μέσα. Θα μου βάλετε και όρο εσείς, που είπατε ελεεινή τη διαβούλευση και ονομάσατε τη δημοκρατία ελεεινή; Ντροπή σας να μιλάτε έτσι».

Λίγη ώρα αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και η συζήτηση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις του Νίκου Φίλη και των υπόλοιπων ομιλητών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Επιχειρείται οι εκπαιδευτικοί να χρεώνονται την επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών τους και η διοίκηση του σχολείου να χρεώνεται με τη σειρά της την...
Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης
Όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτικά του αστραπιαίου τρόπου με τον οποίο μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μεταξύ μαθητών στη σχολική...
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης