Αύριο οι πρυτανικές εκλογές σε Πάντειο και Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Με ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξαχθούν αύριο οι εκλογές για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών σε δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξαχθούν αύριο οι εκλογές για την ανάδειξη Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων σε Πάντειο και Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με θητεία τεσσάρων (4) ακαδημαϊκών ετών, από 01.09.2020 έως 31.08.2024. 

Σημειώνεται ότι οι εκλογικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, από 10.00 έως 14.00.

Σε περίπτωση που τυχόν χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία, αυτή θα λάβει χώρα την ακριβώς επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, και ώρα από 10.00 έως 14.00 ομοίως μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Τη σκυτάλη των εκλογών παίρνουν στις 20 Ιουλίου το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στις 21 Ιουνίου το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών και στις 23 Ιουλίου το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Υποψήφιοι/ες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

1) Υποψήφια Πρύτανις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι η Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη.

Υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις είναι ο Καθηγητής Χαράλαμπος Οικονόμου, ο Καθηγητής Χρίστος Παπαθεοδώρου, η Καθηγήτρια Πηνελόπη Φουντεδάκη και η Αν. Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα.

2) Υποψήφια Πρύτανις είναι η Καθηγήτρια Βασιλική Αρτινοπούλου. 

Υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις είναι οι καθηγητές Γεώργιος-Μιχαήλ Κλήμης, Ευσταθία Λαμπροπούλου, Αντώνης Ροβολής και Βασίλης Χατζόπουλος.

Υποψήφιοι/ες στο Χαροκόπειο

Υποψήφια Πρύτανις στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο είναι η καθηγήτρια και νυν πρύτανης Μαρία Νικολαϊδη. 

Υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις είναι οι καθηγητές Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, Γεώργιος Δεδούσης, Γεώργιος Μαλινδρέτος και Χρίστος Χαλκιάς.

Διενέργεια εκλογών

Την ευθύνη διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας έχει πενταμελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, η οποία ορίσθηκε με απόφαση Συγκλήτου (συνεδρίαση 24/6/2020), και αποτελείται από καθηγητές πρώτης βαθμίδας ή αναπληρωτές καθηγητές του Ιδρύματος.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αφού παραλάβει τις υποψηφιότητες κάθε συνδυασμού για τα αξιώματα του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων, εξετάζει αν οι υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις εκλογιμότητας και καταρτίζει ενιαίο ψηφοδέλτιο για κάθε συνδυασμό, το οποίο περιλαμβάνει τον υποψήφιο Πρύτανη και τους τέσσερις (4) υποψήφιους Αντιπρυτάνεις εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.

Επίσης, επιβλέπει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, εξάγει τα αποτελέσματα της εκλογής και ανακηρύσσει τους επιτυχόντες.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με όσα αναλυτικά αναφέρονται στην υπ’ αριθ. 77561/Ζ1/19.6.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 2481). Αν κανείς από τους υποψήφιους συνδυασμούς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία ή σε περίπτωση ισοψηφίας η εκλογική διαδικασία επαναλαμβάνεται, ομοίως μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την επόμενη εργάσιμη ημέρα μεταξύ των υποψήφιων συνδυασμών που καταλαμβάνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση ή μεταξύ των ισοψηφισάντων συνδυασμών στην πρώτη θέση. Επί νέας άγονης εκλογικής διαδικασίας, επαναλαμβάνεται αυτή, ομοίως μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε εκλέγεται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων.

Σε περίπτωση ισοψηφίας, διενεργείται κλήρωση ενώπιον της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Αν υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος συνδυασμός, αυτός εκλέγεται αν συγκεντρώσει τουλάχιστον το ένα τρίτο (1/3) των έγκυρων ψήφων.

Μετά το πέρας της διαδικασίας εκλογής δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εκλογή του Πρύτανη και των τεσσάρων (4) Αντιπρυτάνεων.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Προσοχή: Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο καταγγέλλει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες παραπλανητικά e-mails με σκοπό την υποκλοπή κωδικών
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο
Με μία ανακοίνωση-κόλαφο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τάσσεται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ - «Απαξίωση της Γ' Λυκείου - αποκλεισμός...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο