Ο ουρανός στα παιδιά
Αγωνία τέλος... για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων καθώς απ' το πρωί της Παρασκευής αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των μαθημάτων στα Λύκεια όλης της χώρας

Συγχαρητήρια λοιπόν στους μελλοντικούς φοιτητές μας και καλά αποτελέσματα αναφορικά με τη σχολή επιλογής τους τον επερχόμενο Αύγουστο.

Στο σημερινό αυτό άρθρο, θα σταθούμε στα παιδιά που αποκλείστηκαν απ' τα ΑΕΙ λόγω του κόφτη 10.

Τα περισσότερα απ' τα παιδιά όπου έγραψαν κάτω του 10, πλέον σκέφτονται είτε να ξαναδώσουν είτε να σπουδάσουν κάπου στο εξωτερικό ή διαφορετικά να πάνε στα ελληνικά ιδιωτικά κολλέγια τα οποία προσπαθεί να εξισώσει (ανεπιτυχώς πρέπει να πούμε εδώ) με τα δημόσια ιδρύματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι δύο τελευταίες επιλογές (κακά τα ψέματα), είναι προνόμιο των πλουσίων νεοελλήνων αποφοίτων της Γ' Λυκείου.

Κατά πλειοψηφία εκείνοι που έμειναν εκτός σχολών με βάση τη τσέπη τους, έχουν τη δυνατότητα της πρώτης επιλογής (που προαναφέραμε), δίνοντας για δεύτερη φορά πανελλαδικές κυριολεκτικά απ' το μηδέν...

Έτσι, με τη βάση του 10 που έθεσε η αρμόδια Υπουργός Ν. Κεραμέως, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών απ' τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, θα ανατρέξουν σε βοηθήματα και φροντιστήρια, ενισχύοντας και πάλι τη παραπαιδεία. Φαύλος κύκλος!

Εύλογα θα ρωτούσε κανείς:

Μα καλά, εσύ θέλεις το λεγόμενο "μπατε σκύλοι αλέστε" στα Ελληνικά πανεπιστήμια; 

Η απάντηση είναι προφανώς κι όχι!

Απλώς, θεωρώ άδικο παιδιά με 8.000 και 9.000 μόρια να ξανά δίνουν δεύτερη φορά μόνο και μόνο προκειμένου να πιάσουν την επομένη το 10, πλην βέβαια ορισμένων εκπλήξεων κάθε χρόνο.

Το μόνο ενθαρρυντικό για την εφετινή χρονιά πάντως, είναι ότι παρέμεινε ίδιος ο αριθμός των εισακτέων λόγω Κορωνοϊου, ενώ απ' του χρόνου θα έχουμε κόφτη στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια με βάση εισαγωγής τα 10.000 μόρια.

Με αυτές τις σκέψεις, θα παρακαλούσα πολύ τους γονείς των υποψηφίων να μην αποθαρρύνουν τα παιδιά (λόγω μιας αναποδιάς) στο ξεκίνημα δε της ενηλικίωσης, υποστηρίζοντας τα σε κάθε απόφαση που θα λάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα σχετικά με την επαγγελματική τους πορεία.

Εξάλλου, επιτυχία στη ζωή ΔΕΝ σημαίνει αυτομάτως κι επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ας το κρατήσουν καλά στο μυαλό τους αμφότεροι...

* Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σερρών, μέλος του κινήματος πολιτικών ακτιβιστών Roseband  Socialists.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο ρημαγμένο διαμέρισμά της
Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο ρημαγμένο διαμέρισμά της
Ένα συγκινητικό βίντεο από τη Βηρυτό κάνει το γύρο του κόσμου - Όπως στον «Πιανίστα» του Πολάνσι, παίζει πιάνο στο κατεστραμμένο σπίτι της
Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο ρημαγμένο διαμέρισμά της