Ο ουρανός στα παιδιά
Αγωνία τέλος... για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων καθώς απ' το πρωί της Παρασκευής αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των μαθημάτων στα Λύκεια όλης της χώρας

Συγχαρητήρια λοιπόν στους μελλοντικούς φοιτητές μας και καλά αποτελέσματα αναφορικά με τη σχολή επιλογής τους τον επερχόμενο Αύγουστο.

Στο σημερινό αυτό άρθρο, θα σταθούμε στα παιδιά που αποκλείστηκαν απ' τα ΑΕΙ λόγω του κόφτη 10.

Τα περισσότερα απ' τα παιδιά όπου έγραψαν κάτω του 10, πλέον σκέφτονται είτε να ξαναδώσουν είτε να σπουδάσουν κάπου στο εξωτερικό ή διαφορετικά να πάνε στα ελληνικά ιδιωτικά κολλέγια τα οποία προσπαθεί να εξισώσει (ανεπιτυχώς πρέπει να πούμε εδώ) με τα δημόσια ιδρύματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι δύο τελευταίες επιλογές (κακά τα ψέματα), είναι προνόμιο των πλουσίων νεοελλήνων αποφοίτων της Γ' Λυκείου.

Κατά πλειοψηφία εκείνοι που έμειναν εκτός σχολών με βάση τη τσέπη τους, έχουν τη δυνατότητα της πρώτης επιλογής (που προαναφέραμε), δίνοντας για δεύτερη φορά πανελλαδικές κυριολεκτικά απ' το μηδέν...

Έτσι, με τη βάση του 10 που έθεσε η αρμόδια Υπουργός Ν. Κεραμέως, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών απ' τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, θα ανατρέξουν σε βοηθήματα και φροντιστήρια, ενισχύοντας και πάλι τη παραπαιδεία. Φαύλος κύκλος!

Εύλογα θα ρωτούσε κανείς:

Μα καλά, εσύ θέλεις το λεγόμενο "μπατε σκύλοι αλέστε" στα Ελληνικά πανεπιστήμια; 

Η απάντηση είναι προφανώς κι όχι!

Απλώς, θεωρώ άδικο παιδιά με 8.000 και 9.000 μόρια να ξανά δίνουν δεύτερη φορά μόνο και μόνο προκειμένου να πιάσουν την επομένη το 10, πλην βέβαια ορισμένων εκπλήξεων κάθε χρόνο.

Το μόνο ενθαρρυντικό για την εφετινή χρονιά πάντως, είναι ότι παρέμεινε ίδιος ο αριθμός των εισακτέων λόγω Κορωνοϊου, ενώ απ' του χρόνου θα έχουμε κόφτη στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια με βάση εισαγωγής τα 10.000 μόρια.

Με αυτές τις σκέψεις, θα παρακαλούσα πολύ τους γονείς των υποψηφίων να μην αποθαρρύνουν τα παιδιά (λόγω μιας αναποδιάς) στο ξεκίνημα δε της ενηλικίωσης, υποστηρίζοντας τα σε κάθε απόφαση που θα λάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα σχετικά με την επαγγελματική τους πορεία.

Εξάλλου, επιτυχία στη ζωή ΔΕΝ σημαίνει αυτομάτως κι επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ας το κρατήσουν καλά στο μυαλό τους αμφότεροι...

* Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σερρών, μέλος του κινήματος πολιτικών ακτιβιστών Roseband  Socialists.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε