nikos_fasfalis
Ανακοίνωση του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή για τις αποσπάσεις

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 8 Ιουλίου 2020, στο ΚΥΣΠΕ οι συνεδριάσεις που αφορούσαν τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-21.

Από τις 2.887 αιτήσεις Γενικής Αγωγής που έτρεξαν στο σύστημα ικανοποιήθηκαν 2.571 ποσοστό 89,05% και από τις 257 της Ειδικής Αγωγής ικανοποιήθηκαν 229 αιτήσεις ποσοστό 89,11%.

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρνήθηκα με την ψήφο μου να νομιμοποιήσω τα κενά που παρουσιάστηκαν στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για δύο λόγους, πρώτα απ' όλα υπολογίστηκαν με βάση το νέο Νομοθέτημα που συρρικνώνει το Δημόσιο Σχολείο με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και στο οποίο ο Κλάδος έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του αλλά και ακόμη γιατί αυτά δεν είναι τα πραγματικά κενά αφού αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία των κενών που έδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που γνωρίζουν σίγουρα καλύτερα την πραγματικότητα και γι' αυτό η εισήγηση δεν αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις, για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος, φέτος έφτασαν τις 662, αναλυτικά αυτές αφορούσαν 415 συζύγους ενστόλων και όχι μόνο στρατιωτικών, 142 μελών Ο.Τ.Α, 23 συζύγους μελών Δ.Ε.Π, 2 συζύγους Δικαστικών, 21 πολυτέκνων, 55 λόγων υγείας, 4 συζύγων Ιατρικού προσωπικού. Θεωρώ ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί πολλές αδικίες και ταυτόχρονα στοχοποιούνται συνάδελφοι & συναδέλφισσες που δικαιούνται την κατά προτεραιότητα απόσπαση (όπως για παράδειγμα  των Στρατιωτικών που μετακινούνται χωρίς αίτησή τους) πλήττοντας  την ισονομία και την αντικειμενικότητα που πρέπει να διέπει τις αποφάσεις μας. Απαιτούνται ριζικές αλλαγές εδώ και τώρα στην πραγματοποίηση των οποίων είμαι έτοιμος να συνεισφέρω με προτάσεις.

Όσο για τις αποσπάσεις σε φορείς θεωρώ τον τρόπο με τον οποίο γίνονται απομεινάρι του πελατειακού κράτους και οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου το επιβεβαίωσαν ειδικά φέτος περίτρανα!!!

Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να μεταφέρει επιτέλους στο ΚΥΣΠΕ την αρμοδιότητα αυτή και να πραγματοποιούνται και αυτές με μοριοδότηση αντικειμενικών κριτηρίων.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου που εργάστηκαν με συνέπεια ώστε  πετύχουμε την πραγματοποίηση των αποσπάσεων το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλώ την πολιτική ηγεσία αφού καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης να προχωρήσει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε δεύτερη φάση αποσπάσεων ώστε να ικανοποιηθούν οι υπόλοιπες αιτήσεις και όσες νέες αιτήσεις κατατεθούν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

πιστός στις δεσμεύσεις μου και με βάση τις θέσεις του Κλάδου, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να παλεύω στο ΚΥΣΠΕ, για  αντικειμενικότητα, ισονομία και πάνω απ' όλα για διαφάνεια ως Αιρετός όλων σας χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πυραυλοι
Λονδίνο: Ιρανικοί πύραυλοι «εκτοξεύτηκαν προς βρετανικές βάσεις στην Κύπρο»
Ο Βρετανός Υπ. Άμυνας προειδοποιεί για κίνδυνο περιφερειακής κλιμάκωσης και ζητά από το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις
Λονδίνο: Ιρανικοί πύραυλοι «εκτοξεύτηκαν προς βρετανικές βάσεις στην Κύπρο»
Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη Μέση Ανατολή
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Νίκος Δένδιας – Ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη Μέση Ανατολή
αεροδρόμιο
Πτήσεις στον «πάγο» λόγω Μέσης Ανατολής – Εγκλωβισμένοι και Έλληνες ταξιδιώτες
Κλειστοί εναέριοι χώροι, κατεστραμμένοι διάδρομοι και αλυσιδωτές ακυρώσεις από τον Κόλπο έως την Ευρώπη
Πτήσεις στον «πάγο» λόγω Μέσης Ανατολής – Εγκλωβισμένοι και Έλληνες ταξιδιώτες
panepistimiopatron.jpg
Πανεπιστήμιο Πατρών: Η Python ως ακαδημαϊκή επένδυση με επαγγελματικό αντίκρισμα
Πανεπιστημιακή επιμόρφωση 190 ωρών ανοίγει δρόμους σε Data Science, αυτοματοποίηση και ανάπτυξη εφαρμογών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Η Python ως ακαδημαϊκή επένδυση με επαγγελματικό αντίκρισμα