«Κανένας αποκλεισμός αναπληρωτή/τριας από τους πίνακες Γενικής και Ειδικής Αγωγής – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα!»
Καμία απόλυση και ανάκληση της υπουργικής απόφασης για τα ωρολόγια προγράμματα ζητά ο Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης "Ο Φίλιππος"

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι/ισσες,

Στις 29 Ιουνίου, μία ημέρα πριν απολυθούν 41.000 αναπληρωτές, εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ. Όλοι είδαμε για μια ακόμα φορά, όπως και στην Ειδική Αγωγή, τις μεγάλες ανακατατάξεις που έγιναν στους πίνακες, με την εφαρμογή του προσοντολογίου.

Πολλοί συνάδελφοι/ισσες μας όμως δεν βρήκαν καν το όνομά τους, καθώς η αίτησή τους απορρίφθηκε από τον ΑΣΕΠ, αφού επαναλήφθηκε το ίδιο έργο που είδαμε και με τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, δηλαδή εκπαιδευτικοί να πετάγονται εκτός πινάκων εξαιτίας προβλημάτων που σχετίζονται με το παράβολο των 3 ευρώ! Είναι μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης που δεν έλυσε το ζήτημα αυτό και για άλλη μία φορά έχουμε εκπαιδευτικούς, που εργάζονταν πολλά χρόνια τώρα στα σχολεία όλης της χώρας, να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν εκτός δουλειάς για τα επόμενα χρόνια. Είναι εντελώς απάνθρωπο να οδηγούνται εργαζόμενοι στην ανεργία, να ακυρώνονται όνειρα και προσδοκίες, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και λαθών του συστήματος.

Επιπλέον, υπάρχουν εκπαιδευτικοί, πτυχιούχοι των διετούς φοίτησης Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών, που οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν γιατί, χωρίς δική τους ευθύνη, δεν έχει γίνει εξομοίωση των πτυχίων τους με αυτά των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Σημαντικά λάθη έχουν παρατηρηθεί επίσης και στο πέρασμα των στοιχείων των αδιόριστων εκπαιδευτικών, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μοριοδότησή τους και άρα και στη θέση τους στους πίνακες. Όλοι δε οι παραπάνω εκπαιδευτικοί καλούνται τώρα να κάνουν ένσταση (πληρώνοντας και 20 ευρώ) χωρίς φυσικά να γνωρίζουν αν και πότε θα δικαιωθούν. Ή με άλλα λόγια αν, πότε και πού θα εργαστούν, καθώς αν δεν λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα, θα κοστίσουν σε πολλούς/ές μία θέση εργασίας για τα επόμενα χρόνια και ανάλογη προϋπηρεσία, με ό,τι αυτό σημαίνει και για την προσωπική τους ζωή.

Γίνεται φανερό, για μια ακόμα φορά ότι το προσοντολόγιο, ο νόμος 4589/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρήθηκε στο ακέραιο από την Ν.Δ., δημιουργεί συνεχώς νέες αδικίες και νέες κατηγοριοποιήσεις. Μαζί με το αέναο κυνηγητό ακριβοπληρωμένων προσόντων και πιστοποιήσεων προχωρά και σε άμεσες απολύσεις. Όσο δεν ικανοποιείται το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση των αναπληρωτών, η αδικία θα μας χτυπά την πόρτα με τη μία ή την άλλη μορφή.

Απαιτούμε:

Καμιά απόλυση - Κανένας αποκλεισμός - Κατάργηση του προσοντολόγιου του Γαβρόγλου και του Ν.4629/2020 της Κεραμέως

Κανένας/μία να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παράβολου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή εξομοίωσης πτυχίου - Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση - Νέες προσλήψεις μόνο  μετά τη λύση όλων των παραπάνω

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία

Ανάκληση της Υπουργ. Απόφασης για τα Ωρολόγια Προγράμματα που καταργούν μαθήματα κι ολόκληρες ειδικότητες και οδηγούν στην απόλυση εκπαιδευτικών της Δ.Ε. (ή τη μη πρόσληψη των αντίστοιχων ειδικοτήτων αναπληρωτών της Π.Ε.)

Προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός-Παγώνη: Ο καθένας σπίτι του τα Χριστούγεννα – Τρίτο κύμα τον Ιανουάριο
Κορονοϊός-Παγώνη: Ο καθένας σπίτι του τα Χριστούγεννα – Τρίτο κύμα τον Ιανουάριο
«Οι γιαγιάδες στο σπίτι τους, οι συγγενείς στο σπίτι τους. Ο καθένας αν είναι 2,3,4 μέλη αυτά θα πρέπει να είναι και στο οικογενειακό τραπέζι....
Κορονοϊός-Παγώνη: Ο καθένας σπίτι του τα Χριστούγεννα – Τρίτο κύμα τον Ιανουάριο