ειδική αγωγή σεμινάριο
Thumbnail
Κινητοποιήσεις από τον ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αχαρνών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικκής «ο Σωκράτης», με αφορμή την υποχρεωτική μετακίνηση δεκάδων παιδιών σε νηπιαγωγεία χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο Σύλλογος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικκής «ο Σωκράτης», την Παρασκευή 4 Ιουλίου, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Αχαρνών, λόγω της υποχρεωτικής μετακίνησης δεκάδων παιδιών σε νηπιαγωγεία χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, γεγονός που θέτει πολλά εμπόδια σε παιδιά και γονείς για την  απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτά. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Συλλόγων γονέων του Δήμου Αχαρνών.

Σε ερώτηση εκπροσώπου του συλλόγου μας προς την αντιδήμαρχο παιδείας για το   αν υπάρχει προγραμματισμός, ώστε τον Σεπτέμβρη κάθε νήπιο/προνήπιο να έχει πρόσβαση στο νηπιαγωγείο που γεωγραφικά ανήκει, ώστε να μην γίνουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, η απάντηση ήταν ξεκάθαρα αρνητική. Παρά τις προσπάθειες της αντιδημάρχου παιδείας  να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί, ως όφειλε, στο αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν πρόσβαση στο σχολείο που γεωγραφικά ανήκουν.  

Επιπλέον, ο Σύλλογός μας πρότεινε ο Δήμος να μισθώσει πούλμαν, ώστε εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, για να απαιτήσουμε την αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, αντάξιας των σύγχρονων λαϊκών αναγκών….Στην πρόταση αυτή τηρήθηκε «σιγή ιχθύος» από την εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής!!!….

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, πολλάκις  έχουμε υπογραμμίσει το γεγονός ότι χρειάζεται πολιτική βούληση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της Δημοτικής Αρχής, ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική  εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με όρους σύγχρονους. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί εκπαιδευτικούς γονείς και μαζικούς φορείς:

1. Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 18:00, στο Δημαρχείο όπου θα γίνει παρέμβαση για την Προσχολική Αγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 10:00, στο Υπουργείο Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των νηπίων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα