Αχαρνές: Μετακινούν δεκάδες παιδιά σε νηπιαγωγεία χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους
Κινητοποιήσεις από τον ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αχαρνών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικκής «ο Σωκράτης», με αφορμή την υποχρεωτική μετακίνηση δεκάδων παιδιών σε νηπιαγωγεία χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο Σύλλογος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικκής «ο Σωκράτης», την Παρασκευή 4 Ιουλίου, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Αχαρνών, λόγω της υποχρεωτικής μετακίνησης δεκάδων παιδιών σε νηπιαγωγεία χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, γεγονός που θέτει πολλά εμπόδια σε παιδιά και γονείς για την  απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτά. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Συλλόγων γονέων του Δήμου Αχαρνών.

Σε ερώτηση εκπροσώπου του συλλόγου μας προς την αντιδήμαρχο παιδείας για το   αν υπάρχει προγραμματισμός, ώστε τον Σεπτέμβρη κάθε νήπιο/προνήπιο να έχει πρόσβαση στο νηπιαγωγείο που γεωγραφικά ανήκει, ώστε να μην γίνουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, η απάντηση ήταν ξεκάθαρα αρνητική. Παρά τις προσπάθειες της αντιδημάρχου παιδείας  να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί, ως όφειλε, στο αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν πρόσβαση στο σχολείο που γεωγραφικά ανήκουν.  

Επιπλέον, ο Σύλλογός μας πρότεινε ο Δήμος να μισθώσει πούλμαν, ώστε εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, για να απαιτήσουμε την αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, αντάξιας των σύγχρονων λαϊκών αναγκών….Στην πρόταση αυτή τηρήθηκε «σιγή ιχθύος» από την εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής!!!….

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, πολλάκις  έχουμε υπογραμμίσει το γεγονός ότι χρειάζεται πολιτική βούληση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της Δημοτικής Αρχής, ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική  εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με όρους σύγχρονους. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί εκπαιδευτικούς γονείς και μαζικούς φορείς:

1. Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 18:00, στο Δημαρχείο όπου θα γίνει παρέμβαση για την Προσχολική Αγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 10:00, στο Υπουργείο Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των νηπίων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε