Κορονοϊός: Συμπληρωματική ενημέρωση για άδειες εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ
Συμπληρωματική ενημέρωση για άδειες εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ βάσει ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών (1-4) εγκυκλίων, και κατόπιν της έκδοσης της 5ης σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΕΣ, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει για τα εξής:

Α. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΩΣ ΟΜΑΔΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Δεδομένου ότι αυτό πλέον επιτρέπεται από τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, σας γνωρίζουμε ότι παύει από 1/7/2020 η ειδική άδεια απουσίας στους υπαλλήλους που ενέπιπταν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των εκπ/κών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Σε κάθε περίπτωση παραμένουν σε ισχύ οι πάγιες διατάξεις περί χορήγησης αναρρωτικών αδειών. Β. ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ Δεδομένου ότι η άδεια ειδικού σκοπού συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των βρεφονηπιακών σταθμών, η λήξη της άδειας αυτής προσδιορίζεται από τη λήξη λειτουργίας των ως άνω σχολικών μονάδων και βρεφονηπιακών σταθμών.

Ως εκ τούτου και δεδομένης της λήξης λειτουργίας ήδη των Γυμνασίων στις 12/6/2020 (ΦΕΚ 1764/Β΄) και της λήξης λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στις 26/6/2020 (παρ. 9 του αρ. 2 του Π.Δ. 79/2017, όπως ισχύει), οι εκπ/κοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης και τα μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ δεν δικαιούνται μετά το πέρας των ως άνω κρίσιμων χρονικών ορίων της άδειας ειδικού σκοπού.

Διευκρινίζεται εν προκειμένω ότι εφόσον κατά την ημερομηνία λήξης λειτουργίας των ως άνω εκπαιδευτικών μονάδων, οι εκπ/κοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο τετραήμερο, συνεχόμενα ή διακεκομμένα, δεν επιβαρύνονται με την χρήση κανονικής άδειας για τις ημέρες (μία, δύο ή τρεις) που ήδη έχουν κάνει χρήση, αλλά οι άδειες αυτές χρεώνονται ως άδεια ειδικού σκοπού, καθώς δεν δύναται να συμπληρωθεί το απαιτούμενο τετραήμερο. Κατά τα λοιπά, σας παραπέμπουμε στην αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/120/12705/30.6.2020 (ΑΔΑ: 6ΙΤΠ46ΜΤΛ6-ΙΡΘ) εγκύκλιο του ΥΠΕΣ (5η σχετική).

Δείτε το έγγραφο εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σημαίες των ΗΠΑ και του Ιράν και στη μέση φωτιά
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται κατά του Ιράν για στρατιωτικές επιχειρήσεις εβδομάδων
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη με τις αποφάσεις του Τραμπ παραμένουν κρίσιμες για την εξέλιξη των σχέσεων με το Ιράν
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται κατά του Ιράν για στρατιωτικές επιχειρήσεις εβδομάδων
λουτσα
Τραγωδία στη Λούτσα με τον 15χρονο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - Σε κατάσταση σοκ ο 15χρονος φίλος που οδηγούσε
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 13 Φεβρουαρίου 2026, προκαλώντας σοκ στους κατοίκους της περιοχής
Τραγωδία στη Λούτσα με τον 15χρονο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - Σε κατάσταση σοκ ο 15χρονος φίλος που οδηγούσε
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Σχέδιο νόμου για ελληνοτουρκική συνεργασία στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
Με την κύρωση της συμφωνίας, επιδιώκεται η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσω διεθνούς συνεργασίας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες μάθησης...
Σχέδιο νόμου για ελληνοτουρκική συνεργασία στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση