«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις περικοπές και τη διάλυση του Δημόσιου σχολείου»
ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Πέμπτη, 2/7, νέα πανεκπαιδευτική και πανελλαδική κινητοποίηση στις 6μμ. Συγκέντρωση στην Κοραή - Προπύλαια. Παρασκευή, 3/7 συγκέντρωση στις 2μμ στο Υπουργείο

Τη Δευτέρα, 29/6, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υποχρεώθηκε σε συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά από τις έντονες και πολύμορφες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την κατάργηση των ωρολόγιων προγραμμάτων που ήταν μια πρώτη συνέπεια της ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως. Την καταγγέλλουμε γιατί αρνήθηκε την παρουσία των εκπροσώπων των πληττόμενων ειδικοτήτων στη συνάντηση παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Απαιτούμε το Υπουργείο να δεσμευτεί ότι θα γίνει η συνάντησή τους την Παρασκευή 3/7 και να μην αναβληθεί πάλι, όπως έγινε την Τετάρτη, 1/7.

Δεν φάνηκε καμιά διάθεση για απόσυρση ή έστω τροποποίηση από την Υπουργό στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με την εκδίωξη μαθημάτων και κλάδων από το Λύκειο και περιορισμό από το Γυμνάσιο. Αντίθετα, τις υποστήριξε και πάλι και προκάλεσε με τις απόψεις της ότι οι αντιδράσεις του κλάδου οφείλονται στο γεγονός ότι κάποιες ειδικότητες κερδίζουν και κάποιες χάνουν και όχι στη στοχευμένη επίθεση σε συγκεκριμένες ειδικότητες και στη στήριξη άλλων, προσπαθώντας να προκαλέσει εμφύλιο μέσα στον κλάδο και να υπηρετήσει τις κατευθύνσεις των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων Ε.Ε. και ΟΟΣΑ, όπως κάνει και σύσσωμη η κυβέρνηση.

Να τονίσουμε ότι η ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για τα ωρολόγια προγράμματα πάει μαζί με την άρνηση στις αντιδραστικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών του σχολείου της αγοράς, των δεξιοτήτων και της αμάθειας. Πάει μαζί με το όχι στην κατάργηση μαθημάτων και αντικειμένων και αλλαγές μόνο στην κατεύθυνση του Δημόσιου, Δωρεάν, ενιαίου σχολείου των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, όλων των μαθητών και με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Οι επιλογές κι οι ενέργειες του ΥΠΑΙΘ με την τροπολογία για την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και τη ζωντανή μετάδοση από την τάξη και την ψήφιση του αντιεκαπιδευτικού νόμου, αλλά και η κατάθεση νόμου για τον περιορισμό ή και την απαγόρευση των διαδηλώσεων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικές των αξιολογήσεων, των απολύσεων και της συρρίκνωσης της Δημόσιας παιδείας, θα συνεχίσουν να προκαλούν πολλές αντιδράσεις. Να μην θεωρεί καθόλου η κυβέρνηση ότι θα εφαρμοστούν, αφού μαζί με την ανεργία και τη σάρωση των εργασιακών και των υπόλοιπων κοινωνικών δικαιωμάτων θα δημιουργήσουν ένα καυτό φθινόπωρο σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, οι παρακαταθήκες του 2013 και οι δεκάδες πολύμορφες κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον Απρίλιο, πρέπει να δώσουν το έναυσμα για νέους πολύμορφους και ανυποχώρητους αγώνες. Μετά την κινητοποίησης και τη συνάντηση στο Υπουργείο ακολούθησε Συνέλευση Αγώνα, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση των δράσεων, των κινητοποιήσεων και του αγώνα πανελλαδικά. Πιο συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη, 2/7, νέα πανεκπαιδευτική και πανελλαδική κινητοποίηση στις 6μμ. Συγκέντρωση στην Κοραή - Προπύλαια στο στέκι ενημέρωσης των ειδικοτήτων και πορεία στο Σύνταγμα.
  • Την Παρασκευή, 3/7, νέα πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στις 2μμ στο Υπουργείο, όταν θα γίνει η συνάντηση της Υπουργού με τις πληττόμενες ειδικότητες.

Καλούμε ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και ΟΛΜΕ, ΔΟΕ να πάρουν αποφάσεις. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά, αντικοινωνικά και αντιλαϊκά  μέτρα της κυβέρνησης και κόντρα στο ν/σ χουντικής κοπής για την απαγόρευση των διαδηλώσεων!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΟΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR:

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Α. Γεωργιάδης: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη Χρυσή Αυγή υπεύθυνο για τα κρούσματα
Α. Γεωργιάδης: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη Χρυσή Αυγή υπεύθυνο για τα κρούσματα
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο Αθηνών αποτελεί την αιτία για τα αυξημένα κρούσματα...
Α. Γεωργιάδης: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη Χρυσή Αυγή υπεύθυνο για τα κρούσματα
COVID-19: Απαραίτητο τα μάθημα ατομικής υγείας σε όλα τα σχολεία
COVID-19: Απαραίτητο τα μάθημα ατομικής υγείας σε όλα τα σχολεία
Κατανοώντας λοιπόν πως ο COVID-19, είναι μια ασθένεια που τα προληπτικά μέτρα κάνουν εύκολη την αποφυγή της, η γνώση και η αφύπνιση θα πρέπει να...
COVID-19: Απαραίτητο τα μάθημα ατομικής υγείας σε όλα τα σχολεία
Περιμένοντας το νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση
Περιμένοντας το νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση
«Εάν υπάρχει σε κάποιους η πεποίθηση ότι θα προστρέξουν οι μαθητές στο ΕΠΑ.Λ. επειδή θα δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για την έξοδο προς την...
Περιμένοντας το νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση