Ν. Φίλης: Η Κεραμέως πίστεψε ότι μπορούσε να σαρώσει σαν μπουλντόζα τις θετικές αλλαγές επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
«Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, να δημιουργούμε ανάχωμα στα αρνητικά πισωγυρίσματα και να παλεύουμε για δημόσιο σχολείο καλύτερο για όλους» δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας έρευνα σύμφωνα με την οποία ο τομέας της Παιδείας της κυβέρνησης εμφανίζει σχεδόν τις χειρότερες επιδόσεις

Σχολιάζοντας τη σημερινή έρευνα αποτίμησης του κυβερνητικού έργου σύμφωνα με την οποία ο τομέας της Παιδείας εμφανίζει τις χειρότερες σχεδόν επιδόσεις (θετικές γνώμες 29%, αρνητικές υπερ-διπλάσιες, 66%), ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δήλωσε: 

«Όλο αυτό το χρόνο κάναμε μαχητική και πάντα τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα πεπραγμένα του υπουργείου Παιδείας και της πολιτικής του ηγεσίας. Με επιχειρήματα, στοιχεία και πολιτικό στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Η κα Κεραμέως πίστεψε ότι μπορούσε να σαρώσει σαν μπουλντόζα τις θετικές αλλαγές και κατακτήσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σταθήκαμε ακλόνητα αντίθετοι απέναντι σε επιλογές όπως η εξίσωση υποβαθμισμένων κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια, η κατάργηση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, η κατάργηση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, η ζωντανή big brother μετάδοση του μαθήματος παρουσία μαθητών, πιο πρόσφατα η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που ευνοεί την ιδιωτική εκπαίδευση, η αντιπαιδαγωγική αύξηση των εξετάσεων στα Γυμνάσια προς ενίσχυση των φροντιστηρίων, η πρωτοφανής κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια, η δημιουργία περισσότερων προτύπων για λίγους και εκλεκτούς, που φέρνει τριχοτόμηση του δημόσιου σχολείου -και τόσα ακόμα, ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, να δημιουργούμε ανάχωμα στα αρνητικά πισωγυρίσματα και να παλεύουμε για δημόσιο σχολείο καλύτερο για όλους.

Αξία όμως έχει ότι, γενικότερα, τρεις μόνο τομείς του κυβερνητικού έργου (εξωτερική πολιτική, ψηφιακή πολιτική, υγεία) έτυχαν στην έρευνα σχετικά θετικής αξιολόγησης από τους πολίτες. Σε άλλον ένα, αυτόν του υπ. Εσωτερικών, αρνητικές και θετικές γνώμες μοιράζονται επακριβώς.

Στους υπόλοιπους δώδεκα (12) τομείς, οι αρνητικές γνώμες των πολιτών υπερτερούν των θετικών. Και αυτό δείχνει ότι το γυαλί αρχίζει να ραγίζει, παρά την άνιση στήριξη μεγάλου μέρους του μιντιακού συστήματος και τις πρόσκαιρες συνθήκες συσπείρωσης που προκάλεσε η πανδημία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη, ένσημα
"Σωσίβιο" σύνταξης: Δωρεάν ένσημα έως και 5 χρόνια σε μακροχρόνια ανέργους της ΔΥΠΑ
Δωρεάν ένσημα για μακροχρόνια ανέργους έως και 5 χρόνια πριν από τη σύνταξη χωρίς καμία εισφορά
"Σωσίβιο" σύνταξης: Δωρεάν ένσημα έως και 5 χρόνια σε μακροχρόνια ανέργους της ΔΥΠΑ
καθηγητής
Από τη Βιάννο στο Πεκίνο: Ο Κρητικός καθηγητής που χορεύει «σιγανό» με τους Κινέζους
Ο Μανώλης Σπανάκης διδάσκει ελληνική γλώσσα και παραδοσιακούς χορούς στην κινεζική πρωτεύουσα, φέρνοντας λίγο από την ψυχή της Κρήτης στα...
Από τη Βιάννο στο Πεκίνο: Ο Κρητικός καθηγητής που χορεύει «σιγανό» με τους Κινέζους