Απολύσεις, Σφαγή των Κοινωνικών Επιστημόνων....
«Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε / όμως ξεχάσατε πώς ήμουν σπόρος» (Ντίνος Χριστιανόπουλος)

Με το νέο ωρολόγιο καταργούνται - εξαφανίζονται τρία μαθήματα κοινωνικών επιστήμων και μειώνονται οι ώρες σε ένα!. Πιο συγκεκριμένα στην Β Λυκείου καταργείται το 2ωρο μάθημα γενικής παιδείας Πολιτική Παιδεία (Σύγχρονος Κόσμος) και το 2ωρο μάθημα κατεύθυνσης Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστήμων (ΒΑΚΕ). Στην Γ Λυκείου η κοινωνιολογία (παραμένει για μια χρονιά ακόμα ως παν. εξεταζόμενο και μετά θα καταργηθεί εντελώς). Ενώ στην Α Λυκείου μειώνεται κατά ώρα το τρίωρο μάθημα της Πολιτική Παιδείας.

Ίσως με πρώτη ματιά να μην φαίνεται τι συμβαίνει. Άλλα πρόκειται για πραγματική σφαγή των κοινωνικών επιστημόνων (ΠΕ78). Στην ουσία μένουν με ένα μάθημα σε όλο το Λύκειο! Και από την επομένη χρονιά με την κοινωνιολογία να εξαφανίζεται με μηδενικό ωράριο!

Εδώ να προσθέσουμε ότι το μοναδικό μάθημα που θα μείνει η Πολιτική Παιδεία Α Λυκείου είναι κοινή πρώτη ανάθεση με τους Οικονομολόγους.

Άρα στην περίπτωση που ο Οικονομολόγος είναι παλαιότερος ούτε ένα 2ωρο μάθημα δεν θα μείνει! για του Κοινωνικούς Επιστήμονες (ΠΕ 78).

Προφανώς κάποιοι χωρίς μελέτη των ωρολογίων δεν έχουν καταλάβει αυτή την διάσταση. Μιλούν για υποβάθμιση των Κοινωνικών Επιστήμων και συμπλήρωση ωραρίου σε πολλά σχολεία. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ για τους Κοινωνικούς Επιστήμονες! Αυτή λεπτή διαφορά ορισμένοι την εννοούν ως συντεχνιακή και ότι δήθεν το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες ειδικότητες π.χ στους Καλλιτεχνικούς (ΠΕ08).

Μονό που εκεί έχουμε αφαίρεση ενός μαθήματος επιλογής, φυσικά υποβάθμιση τους άλλα ούτε σφαγή ούτε εξαφάνιση! Στο όνομα μια δήθεν κοινής στάσης του εκπαιδευτικού κινήματος, έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο για τις τέχνες την ώρα που οι απολύσεις Κοινωνικών Επιστημόνων ξεκίνησαν.

Οι αναπληρωτές Κοινωνικοί Επιστήμονες δεν θα ξαναδούν εκπαίδευση, απολύονται πλέον οριστικά, ενώ απολύσεις στέλνονται σε Κοινωνικούς Επιστήμονες που εργάζονται στην Ιδιωτική Εκπαίδευση αφού πλέον δεν έχουν ωράριο. Όσο άφορα διορισμούς Κοινωνικών Επιστημόνων εδώ γελάμε η διαφορετική κλαίμε.

Αποτελεί ντροπή την ώρα που συμβαίνουν αυτά κάποιοι στο όνομα μια δήθεν ενιαίας στάσης να μην βλέπουν τις απολύσεις άλλα την υποβάθμιση κάποιων γνωστικών αντικειμένων. Να βλέπουν δηλαδή το δέντρο και να χάνουν το Δάσος.

Ντροπή να μην βλέπουν τις απολύσεις αλλά την υποβάθμιση κάποιων γνωστικών αντικειμένων και να αρνούνται να στηρίξουν τους Κοινωνικούς Επιστήμονες

Του Άκη Κατσούλα (μέλους ΠΕΕΚΕ-ΣΕΚ-ΕΛΜΕ)
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Lufthansa Group
Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Εκκένωση αεροσκάφους της Lufthansa με τσουλήθρες μετά από ένδειξη βλάβης
Πανικός σε πτήση που επέστρεψε εκτάκτως στην Αθήνα λίγα λεπτά μετά την απογείωση – Ελαφρά τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες
Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Εκκένωση αεροσκάφους της Lufthansa με τσουλήθρες μετά από ένδειξη βλάβης
τσιπρας
Αλέξης Τσίπρας: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στο Χαλάνδρι (Φώτο + Βίντεο)
Στο Θέατρο Ρεματιάς συγκεντρώθηκαν στελέχη, αυτοδιοικητικοί και πρόσωπα της κεντροαριστεράς, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες κινήσεις του πρώην...
Αλέξης Τσίπρας: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στο Χαλάνδρι (Φώτο + Βίντεο)
νηπιαγωγείο
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
Αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί σε μετακινήσεις μαθητών και συγχωνεύσεις τμημάτων – «Όχι στη σαρανταποδαρούσα των 25 παιδιών», τονίζουν
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία
Στο 22,8% η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι η χώρα δεν λειτουργεί με όρους κράτους δικαίου
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία