golearn-engl_970-250
Τα "αποτελέσματα των...κωδικών της κλήρωσης" για τα Πειραματικά Σχολεία: Ενα θαυμαστό καινούργιο πράγμα, διαφορετικό από τα αποτελέσματα της κλήρωσης, που εννοεί "Απόδοση τυχαίων αριθμών στους υποψηφίους για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία"

Του Νίκου Μάστορα

Μια γερή "γκάφα" του ΙΕΠ, που επανέλαβε χθες το υπουργείο Παιδείας προτού προσπαθήσει, αναποτελεσματικά, να τη διορθώσει, αναστάτωσε δεκάδες οικογένειες με παιδιά που συμμετείχαν στη χθεσινή κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία. 

Χθες το ΙΕΠ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της κλήρωσης στα Πειραματικά Σχολεία, όπως το ίδιο μας ενημέρωσε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, η οποία απεικονίζεται στη φωτογραφία.

Μέσα στην ανάρτηση υπήρχε ένα λίνκ με τίτλο "Αποτελέσματα κλήρωσης" και  μόνο η εξής φράση: Οι κληρωθέντες θα ανακοινωθούν από τα σχολεία. Στο λινκ υπήρχε ένα έγγραφο, που για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν ανέφερε ονόματα αλλά κωδικούς αριθμούς.

Η ίδια δημοσίευση ανέβηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας καθώς και σε κάθε σχετική με την εκπαίδευση ιστοσελίδα, με τον τίτλο που επέλεξε το ΙΕΠ.

Το alfavita.gr όμως δέχθηκε χθές πολλά τηλεφωνήματα ανάστατων γονιών, που έλεγαν ότι αυτά δεν ήταν τα αποτελέσματα της κλήρωσης, αλλά όλοι οι κωδικοί των υποψηφίων μαζί με κάποιους επιπρόσθετους κωδικούς. Αυτή η αναταραχή μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Παιδείας. 

Το το υπουργείο Παιδείας μας ενημέρωσε, αλλάζοντας τον τίτλο στη δική του ιστοσελίδα, ότι όχι, δε σας δώσαμε χτες τα αποτελέσματα της κλήρωσης, αλλά τα αποτελέσματα...κωδικών της κλήρωσης. Μόνο που στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ ο τίτλος παρέμεινε ο ίδιος.

Γιατί αυτά; Οπως εξηγήθηκε -η μοναδική εξήγηση που δόθηκε- σήμερα:: "Στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα των κωδικών των μαθητών, για λόγους διαφάνειας, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν τους τυχαίους αριθμούς που αποδόθηκαν κατά την κλήρωση σε κάθε μαθητή. Με αυτό τον αριθμό θα δουν σε ανάρτηση του κάθε πειραματικού σχολείου αν έχουν κληρωθεί". Μάλιστα στη συνέχεια μας είπαν οτι αφού και στα δύο sites (ΙΕΠ και Υπουργείου) γράφεται μέσα ότι οι κληρωθέντες θα ανακοινωθούν από τα σχολεία, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ομως την ίδια στιγμή, στην ιστοσελίδα της Επιστημονικής Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (ΕΕΠΠΣ) αναγράφεται ένας άλλος τίτλος: Απόδοση τυχαίων αριθμών στους υποψηφίους για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία (Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν στα site των σχολείων) ο οποίος τουλάχιστον εξηγεί τι πραγματικά περιέχει το αρχείο.

Πέρα από τα δυσνόητα ελληνικά όμως, το πρόβλημα παραμένει η ασυνεννοησία των υπηρεσιών και η προχειρότητα,που έκανε χτες δεκάδες γονείς υποψηφίων να αγωνιούν χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τελικά εμαθαν ότι δεν  ήταν αποτελέσματα κλήρωσης, αλλά ...αποτελέσματα κωδικών κλήρωσης , ώστε μέσω αυτών τα σχολεία να ανακοινώσουν ποιοί κληρώθηκαν. 

Το alfavita.gr ζητά συγνώμη σε όσους αναγνώστες του αναστατώθηκαν, αν και προτιμότερο θα ήταν να ζητήσουν μια συγνώμη το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας αντί να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την αναστάτωση που δημιούργησαν χωρίς λογο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βιασμός
Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Σε ασφαλή χώρο πλέον η 26χρονη γυναίκα, που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον Βόλο - Ο σύζυγός της που τής επιτέθηκε με κατσαβίδι αφέθηκε...
Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 2.000 κλήσεις στη γραμμή SOS μέσα στο 2022
Ξεπέρασαν τις 2.000 οι κλήσεις που δέχτηκε η τηλεφωνική γραμμή «SOS 15900» της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και...
Ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 2.000 κλήσεις στη γραμμή SOS μέσα στο 2022