Οταν μια επιπόλαιη διατύπωση ΙΕΠ και Υπουργείου Παιδείας αναστατώνει δεκάδες οικογένειες υποψηφίων για τα Πειραματικά Σχολεία
Τα "αποτελέσματα των...κωδικών της κλήρωσης" για τα Πειραματικά Σχολεία: Ενα θαυμαστό καινούργιο πράγμα, διαφορετικό από τα αποτελέσματα της κλήρωσης, που εννοεί "Απόδοση τυχαίων αριθμών στους υποψηφίους για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία"

Του Νίκου Μάστορα

Μια γερή "γκάφα" του ΙΕΠ, που επανέλαβε χθες το υπουργείο Παιδείας προτού προσπαθήσει, αναποτελεσματικά, να τη διορθώσει, αναστάτωσε δεκάδες οικογένειες με παιδιά που συμμετείχαν στη χθεσινή κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία. 

Χθες το ΙΕΠ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της κλήρωσης στα Πειραματικά Σχολεία, όπως το ίδιο μας ενημέρωσε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, η οποία απεικονίζεται στη φωτογραφία.

Μέσα στην ανάρτηση υπήρχε ένα λίνκ με τίτλο "Αποτελέσματα κλήρωσης" και  μόνο η εξής φράση: Οι κληρωθέντες θα ανακοινωθούν από τα σχολεία. Στο λινκ υπήρχε ένα έγγραφο, που για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν ανέφερε ονόματα αλλά κωδικούς αριθμούς.

Η ίδια δημοσίευση ανέβηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας καθώς και σε κάθε σχετική με την εκπαίδευση ιστοσελίδα, με τον τίτλο που επέλεξε το ΙΕΠ.

Το alfavita.gr όμως δέχθηκε χθές πολλά τηλεφωνήματα ανάστατων γονιών, που έλεγαν ότι αυτά δεν ήταν τα αποτελέσματα της κλήρωσης, αλλά όλοι οι κωδικοί των υποψηφίων μαζί με κάποιους επιπρόσθετους κωδικούς. Αυτή η αναταραχή μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Παιδείας. 

Το το υπουργείο Παιδείας μας ενημέρωσε, αλλάζοντας τον τίτλο στη δική του ιστοσελίδα, ότι όχι, δε σας δώσαμε χτες τα αποτελέσματα της κλήρωσης, αλλά τα αποτελέσματα...κωδικών της κλήρωσης. Μόνο που στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ ο τίτλος παρέμεινε ο ίδιος.

Γιατί αυτά; Οπως εξηγήθηκε -η μοναδική εξήγηση που δόθηκε- σήμερα:: "Στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα των κωδικών των μαθητών, για λόγους διαφάνειας, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν τους τυχαίους αριθμούς που αποδόθηκαν κατά την κλήρωση σε κάθε μαθητή. Με αυτό τον αριθμό θα δουν σε ανάρτηση του κάθε πειραματικού σχολείου αν έχουν κληρωθεί". Μάλιστα στη συνέχεια μας είπαν οτι αφού και στα δύο sites (ΙΕΠ και Υπουργείου) γράφεται μέσα ότι οι κληρωθέντες θα ανακοινωθούν από τα σχολεία, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ομως την ίδια στιγμή, στην ιστοσελίδα της Επιστημονικής Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (ΕΕΠΠΣ) αναγράφεται ένας άλλος τίτλος: Απόδοση τυχαίων αριθμών στους υποψηφίους για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία (Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν στα site των σχολείων) ο οποίος τουλάχιστον εξηγεί τι πραγματικά περιέχει το αρχείο.

Πέρα από τα δυσνόητα ελληνικά όμως, το πρόβλημα παραμένει η ασυνεννοησία των υπηρεσιών και η προχειρότητα,που έκανε χτες δεκάδες γονείς υποψηφίων να αγωνιούν χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τελικά εμαθαν ότι δεν  ήταν αποτελέσματα κλήρωσης, αλλά ...αποτελέσματα κωδικών κλήρωσης , ώστε μέσω αυτών τα σχολεία να ανακοινώσουν ποιοί κληρώθηκαν. 

Το alfavita.gr ζητά συγνώμη σε όσους αναγνώστες του αναστατώθηκαν, αν και προτιμότερο θα ήταν να ζητήσουν μια συγνώμη το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας αντί να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την αναστάτωση που δημιούργησαν χωρίς λογο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 555 μόνιμες προσλήψεις - Πώς κάνετε αίτηση
ΑΣΕΠ: Έρχονται 555 μόνιμες προσλήψεις - Πώς κάνετε αίτηση
Σε εξέλιξη βρίσκονται οκτώ προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν περισσότερες από 500 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του Δημοσίου - Όλες οι ημερομηνίες για...
ΑΣΕΠ: Έρχονται 555 μόνιμες προσλήψεις - Πώς κάνετε αίτηση
Καλλιτεχνικά μαθήματα
Εκπαιδευτικοί - Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση για τον εξοβελισμό των καλλιτεχνικών
Κινητοποίηση με αυτοκινητοπομπή για τον εξοβελισμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο σήμερα, στις 1.00 μ.μ. με αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου...
Εκπαιδευτικοί - Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση για τον εξοβελισμό των καλλιτεχνικών
sxoleia-mathites-ekpaideusi
Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία - Οι ημερομηνίες «κλειδιά»
Μία βδομάδα μετά τα σχολεία ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για ολόκληρη την εκπαίδευση - Επανέναρξη δραστηριοτήτων με...
Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία - Οι ημερομηνίες «κλειδιά»