Θέμης Κοτσιφάκης: Μια απάντηση στον Κ.Κοντογεώργο, βουλευτή Ευρυτανίας της ΝΔ
"Φαίνεται κάτι θα γνωρίζουν ο ίδιος και η παράταξή του για εξαργυρώσεις και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, τις χρεώνουν και στους άλλους"

Με ψευδολογίες, λασπολογίες και τα απαραίτητα στο λόγο των  βουλευτών της ΝΔ  «fake news», ο  βουλευτής Ευρυτανίας Κωνστ. Κοντογεώργος εξαπέλυσε άθλια επίθεση στο πρόσωπό μου, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής (10-6-20) όπου συζητιόταν νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας (1), προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στην εκπαίδευση πριν το 2014, αλλά και σήμερα, αφού εκεί θέλουν να ξαναγυρίσουν το «ρολόι» της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Αντί να απολογείται για τα όσα καταστροφικά διέπραξε η παράταξή του από το 2012 μέχρι το 2014 στην εκπαίδευση (διαθεσιμότητες απολύσεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο χιλιάδων σχολείων, τιμωρητική αξιολόγηση εκπαιδευτικών, πολιτική επιστράτευση ακόμη και με τη σκέψη της απεργίας, βίαιη αύξηση εκπαιδευτικού ωραρίου, υποχρεωτικές μετατάξεις και μετακινήσεις, σκληρό πειθαρχικό δίκαιο και αυτοδίκαιη αργία, καταβύθιση των δημοσίων δαπανών για την παιδεία κατά 35%, καθιέρωση συνεχών εξετάσεων στο λύκειο, υποβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων και ένα ακόμα ατέλειωτο κατάλογο καταστροφικών πολιτικών) τολμά να μας κουνάει το δάκτυλο για όσα αγωνιστήκαμε να πραγματώσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο, με απαξιωτικές και εντελώς ανακριβείς εκφράσεις του τύπου «ανακοίνωνε τα κενά από τον Ιούνιο, τις απεργίες και τις καταλήψεις από τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους» αλλά και με απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς!!

Μιλάει για εξαργύρωση αγώνων ο κ. βουλευτής. Προφανώς θεωρεί την εθελοντική μη αμειβόμενη συμμετοχή μου και συμβολή στην κυβέρνηση της Αριστεράς (από τον Ιούλη 2015 μέχρι το τέλος του 2016, μετά το ωράριο του σχολείου μου στο οποίο είχα επιστρέψει) ή  ακόμη και τον ορισμό μου ως διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας συναδέλφου μου Δ. Μπαξεβανάκη (όπου ελάμβανα απλά το μισθό μου ως εκπαιδευτικός και το διευθυντικό επίδομα που δίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς  ως στελέχη της εκπαίδευσης) ως εξαργύρωση!!

Φαίνεται κάτι θα γνωρίζουν ο ίδιος και η παράταξή του για εξαργυρώσεις και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, τις χρεώνουν και στους άλλους.

Δεν είμαστε όμως σαν κι αυτούς. Τι να κάνουμε

Και πριν το 2015, και κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα, έχουμε τις ίδιες ακριβώς αρχές και αξίες για το δημόσιο σχολείο. Στηρίζουμε τη λειτουργία του αλλά και τη συνεχή βελτίωσή του όπως και τους λειτουργούς του χωρίς αστερίσκους.

Για να προχωρήσει στην πλήρη απαξίωσή μου ο κ. βουλευτής καταφεύγει σε άθλια ψεύδη, μιλώντας δήθεν ότι : «τον εκπαραθύρωσε η ίδια η ΟΛΜΕ τον Μάρτιο του 2015». Όλοι γνωρίζουν, αν ανατρέξει κανείς  στην ιστοσελίδα και τα κείμενα της ΟΛΜΕ θα το διαπιστώσει, αν δεν το γνωρίζει, ότι ήμουν πρόεδρος της ΟΛΜΕ μέχρι τη λήξη της θητείας του ΔΣ στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015. Τότε επέλεξα να μην ξαναβάλω υποψηφιότητα και επέστρεψα στο σχολείο μου, δικαιωμένος από τους αγώνες μας, μαζί με τους 2500 εκπαιδευτικούς που η κυβέρνηση Σαμαρά (και οι τότε Υπουργοί της Μητσοτάκης και Αρβανιτόπουλος) είχε απολύσει.

Σας στεναχωρεί κε βουλευτά το ότι μας ξαναβρίσκετε μπροστά σας να αντιδρούμε δυναμικά στο νέο οπισθοδρομικό γύρισμα που επιφυλάσσετε στη δημόσια εκπαίδευση. Ιδιωτικοποίηση, αύξηση ταξικών φραγμών, αυταρχισμός. Έχετε μαζί σας καλούς και μοναδικούς συμμάχους τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, των φροντιστηρίων και των κολλεγίων. Είναι οι «άριστοι» σύμμαχοι για τους στόχους σας.

Εμείς είμαστε από εκείνους που εμμένουν και επιμένουν το κοινωνικό αγαθό που λέγεται δημόσια παιδεία να προσφέρεται σε όλους και όλες δωρεάν χωρίς διακρίσεις και με συνεχή βελτίωση της ποιότητάς του. Συνεχίζουμε λοιπόν τους αγώνες μας και από τη θέση του εκπαιδευτικού της τάξης.

Και όπως γνωρίζετε, ο επιμένων………….

Αθήνα, 12/6/20

Θέμης Κοτσιφάκης,

εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος ΟΛΜΕ

 

 

  (1)  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ, Θ΄ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΙΗ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ A΄, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΣΤ΄, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 σελ. 300-303

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα