Δημόσιο: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν έως 17 έξτρα μέρες άδειας (ΦΕΚ)

Εκπαίδευση 0

Διγαλάκης: Δεν γίνεται να στείλουμε τα πτυχία στο σπίτι με το ταχυδρομείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Φαιδρό» χαρακτήρισε το αίτημα φοιτητών Πανεπιστημίων να περάσουν τα μαθήματα του εξαμήνου χωρίς εξετάσεις και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται να στείλουμε τα πτυχία στο σπίτι με το ταχυδρομείο

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, το συγκεκριμένο αίτημα έχει διατυπωθεί από μια μειοψηφία φοιτητών και η πλειοψηφία του φοιτητικού κόσμου δεν συμμερίζεται αυτές τις απόψεις.

Ο Β. Διγαλάκης μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξεταστική διαδικασία στα Πανεπιστήμια.

Για το νομοσχέδιο της Παιδείας που ψηφίστηκε, επισήμανε ότι φέρνει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από την προσχολική έως την Τριτοβάθμια και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του.

Για το θέμα της δυσοσμίας από τις εργασίες στις εγκαταστάσεις πετρελαϊκής και το ενδεχόμενο διακοπής των μαθημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας παραδέχθηκε ότι «πρέπει να δίνουμε στους μαθητές το καλύτερο δυνατό περιβάλλον» ωστόσο δήλωσε άγνοια για τον ενδεχόμενο να κλείσει το σχολείο Δραπετσώνας.

Σημείωσε πάντως πως οι δάσκαλοι έχουν την ευθύνη της εκπαιδευτικής λειτουργίας και «αν ένας δάσκαλος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να πράξει τα δέοντα».

Ο κ. Διγαλάκης δήλωσε εξάλλου πως «θα πρέπει να συντονιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να αποκατασταθεί και να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κρήτη: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός έμενε σε σκηνή με την 4χρονη κόρη της – Παρέμβαση του Δήμου Αποκορώνου

Εκτός ωραρίου αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί - Μέτωπο κατά των παράνομων εντολών και της αξιολόγησης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση