Μηλιαζήμ Τζεμαλή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ψήφισμα συμπαράστασης από τον Ζ΄ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος»

Το Δ.Σ. του Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια άσκησης δίωξης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/μιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε βάρος του συναδέλφου Μηλιαζήμ Τζεμαλή, αναπληρωτή εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, με τη μορφή της «Προκαταρκτικής Εξέτασης», προκειμένου να εξεταστεί ανωμοτί στη διερεύνηση για τη διαπίστωση τυχόν τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος σε υπόθεση που αφορά «σχόλια- αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, facebook».

Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα που σέβεται τη διαφορετικότητα, ως άτομα αλλά και ως εκπαιδευτικοί, έχουμε το δικαίωμα που απορρέει από την ίδια την πολιτεία και το διεθνές δίκαιο της ελεύθερης έκφρασης και μετάδοσης της σκέψης, αλλά και της γνώμης, ως προσωπική τοποθέτηση του κάθε ατόμου, τόσο στα όργανα των οποίων είμαστε μέλη όσο και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
Δυστυχώς, όμως, αναρτήσεις-σχόλια και δημοσιοποίησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσωπικών απόψεων και θέσεων που έγιναν από συνάδελφό μας, και μάλιστα εκτός σχολικής μονάδας και χωρίς να υφίσταται κανένα πρόβλημα στην άσκηση των εκπαιδευτικών του καθηκόντων, το δικαίωμα αυτό της ελευθερίας του λόγου αποτέλεσε προϊόν παρακολούθησης και ενδεχόμενης ποινικοποίησης του εξωεπαγγελματικού βίου των εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν επιτρέπουμε την οποιαδήποτε εκμετάλλευση και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων ως ελεύθεροι σκεπτόμενοι πολίτες σε μια δημοκρατική χώρα, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στο συνάδελφό μας και απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies
Πανελλήνιες 2026: Πώς επιλέγονται τα θέματα – Η μυστική διαδικασία
Σε καθεστώς αυστηρής απομόνωσης η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων – Το υπουργείο Παιδείας μετατρέπεται σε «φρούριο» μέχρι την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών
Πανελλήνιες 2026: Πώς επιλέγονται τα θέματα – Η μυστική διαδικασία
alfavita
Πανελλαδικές - Έκθεση 2026: Πώς 90.000 μαθητές θα δουν πρώτοι στο κινητό θέματα και λύσεις
Με μία απλή ρύθμιση στη Google, μαθητές και γονείς μπορούν να βλέπουν άμεσα στο κινητό τους τα θέματα, τις λύσεις και τις πρώτες εκτιμήσεις για τη...
Πανελλαδικές - Έκθεση 2026: Πώς 90.000 μαθητές θα δουν πρώτοι στο κινητό θέματα και λύσεις