Κεραμέως: Εξετάζεται το ενδεχόμενο λειτουργίας των Ολοήμερων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας

Η Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα Ολοήμερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Mega «δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή, πάντως είναι κάτι που εξετάζουμε».

Τόνισε ότι σε πρώτη φάση δόθηκε μεγάλη σημασία στην άρτια λειτουργία του πρωϊνού τμήματος των δημοτικών και στις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς -τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα- για να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου και να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους νωρίτερα από το σχολείο.

Τα σχολεία εξετάζεται να ανοίξουν λίγο νωρίτερα την ερχόμενη σχολική χρονιά, σε καμία περίπτωση όμως νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως διευκρίνισε.

Παράλληλα όλα είναι έτοιμα για τις Πανελλαδικές και οι διαδικασίες εξελίσσονται κανονικά.

«Δεν κατανοώ το νόημα του αιτήματος των φοιτητών του ΑΠΘ»

Η Ν. Κεραμέως μίλησε για την διαδικασία διαμοιρασμού των συγγραμμάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο φρόντισε -για λόγους ασφαλείας αλλά και επειδή τα βιβλιοπωλεία ήταν το προηγούμενο διάστημα κλειστά - η διανομή να γίνει κατ' οίκον. Ήδη, τόνισε, έχει διανεμηθεί το μεγαλύτερο μέρος τους.

Επίσης, τοποθετήθηκε στο ζήτημα που έθεσαν φοιτητές του ΑΠΘ, που ζητούν να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις λόγω κορονοϊού.

Η ίδια τόνισε ότι η εξ ΄αποστάσεως εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια λειτούργησε εξαιρετικά και διευκρίνισε πως ο τρόπος διεξαγωγής των εξεταστικών είναι αρμοδιότητα του κάθε Ιδρύματος ξεχωριστά.

Παρ' όλα αυτά, συμπλήρωσε: «Δεν κατανοώ το νόημα του συγκεκριμένου αιτήματος των φοιτητών, την στιγμή που το εξάμηνο έχει προχωρήσει τόσο καλά».

Τέλος, η υπουργός Παιδείας μίλησε για τις βασικές παραμέτρους του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου, επισημαίνοντας πως στόχος του είναι να φύγουμε από την στείρα μετάδοση γνώσεων και να πάμε σε μια ευρύτερη καλλιέργεια. 

Ενώ στο ερώτημα αν υπήρξαν πιέσεις προκειμένου να διπλασιαστούν οι πιστοί στις εκκλησίες, τόνισε ότι δεν υπήρξαν πιέσεις και πως οι αποφάσεις κινούνται πάντα με βάση τις οδηγίες των ειδικών. 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Πανελλαδικές εξετάσεις: «Η Φυσική δεν είναι κλειστό πεδίο» – Παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Εκπαίδευση
«Οι οικογένειες έχουν φτάσει στα όριά τους» – Μαζική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή
«Κανένα παιδί στο περιθώριο»: Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή στη Θεσσαλονίκη
«Οι οικογένειες έχουν φτάσει στα όριά τους» – Μαζική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή
Νίκος Καραχάλιος
Καραχάλιος για μήνυση Καρυστιανού: «Ετοιμάζουμε νομική απάντηση – Μάρτυρας ο Μητσοτάκης»
Ο Νίκος Καραχάλιος απαντά στη μήνυση της Μαρίας Καρυστιανού και του Θανάση Αυγερινού, προαναγγέλλοντας νομικές κινήσεις και μάρτυρα υπεράσπισης τον...
Καραχάλιος για μήνυση Καρυστιανού: «Ετοιμάζουμε νομική απάντηση – Μάρτυρας ο Μητσοτάκης»