Καταγγελία: Παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά ενώ στο κτίριο πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες
Άμεση λύση στο πρόβλημα ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα

Κανονικά λειτουργούν δύο παιδικοί σταθμοί στο Βύρωνα, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες στο κτίριο. Σκόνη, θόρυβος και εργασίες έχουν μετατρέψει το κτίριο εντελώς ακατάλληλο για τα μικρά παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα, στο κτίριο γίνονται ανακατασκευές και ο χώρος έχει μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο. Μάλιστα, οι εργασίες σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μήνες.

Το σωματείο έστειλε επιστολή στο δήμαρχο Βύρωνα, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς το

Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη, την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (βρεφικός και νηπιακός)

Είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο.

Κύριε Δήμαρχε

Αυτό που συμβαίνει στους συστεγαζόμενους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς 6ο και 9ο είναι πρωτάκουστο και άκρως επικίνδυνο.

Στο κτήριο που συστεγάζονται οι δυο παιδικοί σταθμοί γίνονται ανακατασκευές και ο χώρος έχει μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο. Οι εργασίες σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μήνες.

Στο χώρο αυτό από χθες Δευτέρα 1 Ιουνίου επαναλειτούργησαν οι δυο σταθμοί και οι γονείς έφεραν τα βρέφη και τα προνήπια σε ένα εργοτάξιο και όχι παιδικό σταθμό.

Την ώρα που γίνονται οικοδομικές επισκευές, που δουλεύουν κομπρεσέρ, που προκαλείται θόρυβος, σκόνη, μέσα έξω, πάνω κάτω μπαινοβγαίνουν οι οικοδόμοι, ταυτόχρονα λειτουργεί ο χώρος και ως βρεφονηπιακός σταθμός. Πρόκειται για μια απαράδεκτη, πρωτοφανή και επικίνδυνη κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν μιλάμε για υγειονομικούς κανόνες και μέτρα προστασίας. Αρκεί να δει κανείς που παρασκευάζεται το πρωινό των νηπίων.

Το σωματείο με αίσθημα ευθύνης, έχει αναδείξει το πρόβλημα και ενημερώσει την δημοτική αρχή. Μάταια όμως.

Αύριο Τέταρτη 3 Ιουνίου και ώρα 8.30 το πρωί καλούμε στο χώρο των Παιδικών Σταθμών την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να διαπιστώσουν τα όσα σας αναφέρουμε και καταγγέλλουμε. Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να εξευρεθεί άμεσα λύση. Ότι δεν κάνατε έγκαιρα καλείστε να το πράξετε τώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντελακ
«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»: Για πρώτη φορά εκτίθεται στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά
Παρουσιάστηκε ο εμβληματικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά στο Ξενοκράτειο Μουσείο
«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»: Για πρώτη φορά εκτίθεται στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά
psigeio-kouzina.jpg
Αποζημίωση έως 600€ για καμένες συσκευές από διακοπή ρεύματος – Ποιοι τη δικαιούνται
Ο ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία αποζημίωσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα βήματα και οι προθεσμίες
Αποζημίωση έως 600€ για καμένες συσκευές από διακοπή ρεύματος – Ποιοι τη δικαιούνται
φιλοσοφ
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
Ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο πνευματικό αποτύπωμα στη...
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών