Καταγγελία: Παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά ενώ στο κτίριο πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες
Άμεση λύση στο πρόβλημα ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα

Κανονικά λειτουργούν δύο παιδικοί σταθμοί στο Βύρωνα, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες στο κτίριο. Σκόνη, θόρυβος και εργασίες έχουν μετατρέψει το κτίριο εντελώς ακατάλληλο για τα μικρά παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα, στο κτίριο γίνονται ανακατασκευές και ο χώρος έχει μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο. Μάλιστα, οι εργασίες σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μήνες.

Το σωματείο έστειλε επιστολή στο δήμαρχο Βύρωνα, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς το

Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη, την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (βρεφικός και νηπιακός)

Είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο.

Κύριε Δήμαρχε

Αυτό που συμβαίνει στους συστεγαζόμενους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς 6ο και 9ο είναι πρωτάκουστο και άκρως επικίνδυνο.

Στο κτήριο που συστεγάζονται οι δυο παιδικοί σταθμοί γίνονται ανακατασκευές και ο χώρος έχει μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο. Οι εργασίες σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μήνες.

Στο χώρο αυτό από χθες Δευτέρα 1 Ιουνίου επαναλειτούργησαν οι δυο σταθμοί και οι γονείς έφεραν τα βρέφη και τα προνήπια σε ένα εργοτάξιο και όχι παιδικό σταθμό.

Την ώρα που γίνονται οικοδομικές επισκευές, που δουλεύουν κομπρεσέρ, που προκαλείται θόρυβος, σκόνη, μέσα έξω, πάνω κάτω μπαινοβγαίνουν οι οικοδόμοι, ταυτόχρονα λειτουργεί ο χώρος και ως βρεφονηπιακός σταθμός. Πρόκειται για μια απαράδεκτη, πρωτοφανή και επικίνδυνη κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν μιλάμε για υγειονομικούς κανόνες και μέτρα προστασίας. Αρκεί να δει κανείς που παρασκευάζεται το πρωινό των νηπίων.

Το σωματείο με αίσθημα ευθύνης, έχει αναδείξει το πρόβλημα και ενημερώσει την δημοτική αρχή. Μάταια όμως.

Αύριο Τέταρτη 3 Ιουνίου και ώρα 8.30 το πρωί καλούμε στο χώρο των Παιδικών Σταθμών την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να διαπιστώσουν τα όσα σας αναφέρουμε και καταγγέλλουμε. Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να εξευρεθεί άμεσα λύση. Ότι δεν κάνατε έγκαιρα καλείστε να το πράξετε τώρα.

σχετικά άρθρα

Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
«Η αξιολόγηση είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να βελτιωθεί η απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος», τονίζει η υπουργός Παιδείας
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση με βάση το Σύνταγμα είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους τους πολίτες της χώρας. Είναι όμως τελικά έτσι τα πράγματα και ποιοι τελικά...

Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης