Καταγγελία: Παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά ενώ στο κτίριο πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες
Άμεση λύση στο πρόβλημα ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα

Κανονικά λειτουργούν δύο παιδικοί σταθμοί στο Βύρωνα, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες στο κτίριο. Σκόνη, θόρυβος και εργασίες έχουν μετατρέψει το κτίριο εντελώς ακατάλληλο για τα μικρά παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα, στο κτίριο γίνονται ανακατασκευές και ο χώρος έχει μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο. Μάλιστα, οι εργασίες σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μήνες.

Το σωματείο έστειλε επιστολή στο δήμαρχο Βύρωνα, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς το

Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη, την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (βρεφικός και νηπιακός)

Είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο.

Κύριε Δήμαρχε

Αυτό που συμβαίνει στους συστεγαζόμενους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς 6ο και 9ο είναι πρωτάκουστο και άκρως επικίνδυνο.

Στο κτήριο που συστεγάζονται οι δυο παιδικοί σταθμοί γίνονται ανακατασκευές και ο χώρος έχει μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο. Οι εργασίες σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μήνες.

Στο χώρο αυτό από χθες Δευτέρα 1 Ιουνίου επαναλειτούργησαν οι δυο σταθμοί και οι γονείς έφεραν τα βρέφη και τα προνήπια σε ένα εργοτάξιο και όχι παιδικό σταθμό.

Την ώρα που γίνονται οικοδομικές επισκευές, που δουλεύουν κομπρεσέρ, που προκαλείται θόρυβος, σκόνη, μέσα έξω, πάνω κάτω μπαινοβγαίνουν οι οικοδόμοι, ταυτόχρονα λειτουργεί ο χώρος και ως βρεφονηπιακός σταθμός. Πρόκειται για μια απαράδεκτη, πρωτοφανή και επικίνδυνη κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν μιλάμε για υγειονομικούς κανόνες και μέτρα προστασίας. Αρκεί να δει κανείς που παρασκευάζεται το πρωινό των νηπίων.

Το σωματείο με αίσθημα ευθύνης, έχει αναδείξει το πρόβλημα και ενημερώσει την δημοτική αρχή. Μάταια όμως.

Αύριο Τέταρτη 3 Ιουνίου και ώρα 8.30 το πρωί καλούμε στο χώρο των Παιδικών Σταθμών την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να διαπιστώσουν τα όσα σας αναφέρουμε και καταγγέλλουμε. Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να εξευρεθεί άμεσα λύση. Ότι δεν κάνατε έγκαιρα καλείστε να το πράξετε τώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολείο Κερατσίνι
Δήμος Κερατσινίου στο alfavita.gr για την καθυστέρηση της έναρξης της σχολικής χρονιάς σε δύο σχολεία: «Ο εργολάβος δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες έγκαιρα»
Η αναβολή του αγιασμού αφορά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και 19ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου
Δήμος Κερατσινίου στο alfavita.gr για την καθυστέρηση της έναρξης της σχολικής χρονιάς σε δύο σχολεία: «Ο εργολάβος δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες έγκαιρα»
texniti_noimosini
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα G-STEAM: Προάγει μια εκπαίδευση STEAM ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα G-STEAM ξεκινά για να προάγει μια εκπαίδευση STEAM ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα G-STEAM: Προάγει μια εκπαίδευση STEAM ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη
ΥΠΑΙΘΑ
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του υπουργείου Παιδείας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 1ης Οκτωβρίου
Στο πλευρό των Γάλλων εργαζομένων η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του υπουργείου Παιδείας – Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 1ης...
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του υπουργείου Παιδείας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 1ης Οκτωβρίου