Εξεταστικός Γολγοθάς των καλών τεχνών τεχνών
Οι εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών επικαλούμενες την ιδιαίτερη "φύση" τους διενεργούνται ξέχωρα από τις πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτή την καθιερωμένη εξαίρεση ακολουθούν και οι υπόλοιπες σχολές Καλών Τεχνών. Οι  υποψήφιοι  δηλαδή, θα πρέπει να μετακινηθούν το μήνα Σεπτέμβριο στις έδρες των τεσσάρων πλέον σχολών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Ιωάννινα) και να εξεταστούν διαδοχικά σε κάθε σχολή ξεχωριστά.

Δεν είναι λίγοι οι μαθητές και οι μαθήτριες κυρίως απομακρυσμένων περιοχών που για οικονομικούς αλλά και λόγους ψυχολογικής πίεσης  των τεσσάρων εβδομάδων επαναλαμβανόμενων εξετάσεων που περιορίζουν τις επιλογές τους άρα και τις πιθανότητες επιτυχίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες όπως αυτές διαμορφώθηκαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης  αλλά και πρόσφατα με την επιβολή περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και συγχρωτισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καλούνται:

το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων και οι  διοικήσεις των σχολών Καλών Τεχνών να επανεξετάσουν τις συνθήκες  των εισαγωγικών εξετάσεων και να αποφασίσουν την υπαγωγή τους  στο πανελλαδικό εισαγωγικό σύστημα. Αίροντας τις διακρίσεις μεταξύ των υποψηφίων, να εμπιστευθούν τους εκπαιδευτικούς  των εικαστικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, -οι  οποίοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εγγυηθούν ένα δίκαιο, αξιόπιστο και αδιάβλητο εισαγωγικό σύστημα εξετάσεων-, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψήφιους -ες να δηλώσουν με σειρά προτίμησης  όλες τις σχολές Καλών Τεχνών και να διαγωνιστούν πανελλαδικά μια φορά, (όπως πχ οι συνυποψήφιοί τους στο ειδικό μάθημα ελεύθερου σχεδίου για την εισαγωγή στις σχολές Αρχιτεκτονικής που είναι ίσης βαθμίδας Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και λαμβάνουν ίδιου επιπέδου πτυχιακό τίτλο (integrated master).

 

shedio.jpg

Το σχέδιο της φωτογραφίας είναι από μαθητή Επαγγελματικού Λυκείου.

,

σχετικά άρθρα

«Χτύπημα στο δικαίωμα στη μητρότητα η απόφαση του Συμβούλιου Επιλογής Συντονιστών Νηπιαγωγών»
«Χτύπημα στο δικαίωμα στη μητρότητα η απόφαση του Συμβούλιου Επιλογής Συντονιστών Νηπιαγωγών»
«Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης
«Χτύπημα στο δικαίωμα στη μητρότητα η απόφαση του Συμβούλιου Επιλογής Συντονιστών Νηπιαγωγών»