Θ. Κικινής: Ανάγκη για επιπλέον αναπληρωτές που θα αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που θα πάρουν άδειες
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, θα πρέπει να υπάρξει παράταση συμβάσεων, αλλά και πρόσληψη νέων αναπληρωτών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών που θα λάβουν άδεια ειδικού σκοπού

Αναγκαίες χαρακτήρισε τόσο την παράταση των συμβάσεων όσο και την πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών που θα λάβουν άδεια ειδικού σκοπού, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής.

Μιλώντας ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1, είπε συγκεκριμένα:

«Ίσως το υπουργείο Παιδείας να μην έχει σκεφτεί και αν συζητούσε μαζί μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα να το είχε αντιληφθεί, ότι υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα Δημοτικά. Δηλαδή δεν αρκεί να πούμε ότι εξασφαλίζεται μια άδεια για τον εκπαιδευτικό που θα πρέπει να λείπει για ιδιαίτερους λόγους, άδεια ειδικού σκοπού δηλαδή ή παρουσία ευπαθών ομάδων στο οικογενειακό του περιβάλλον. Εδώ μιλάμε για δάσκαλο ή νηπιαγωγό που αντιστοιχεί σε ένα τμήμα κάποιες ώρες, πρέπει να δούμε πώς θα υπάρξει κάλυψη αυτών των εκπαιδευτικών. Όχι μόνο πρέπει να παραταθούν οι συμβάσεις των αναπληρωτών, αλλά πρέπει να βρεθούν και επιπλέον αναπληρωτές, οι οποίοι, για αυτές τις λίγες ημέρες, θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους». 

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναφορικά με το προσωπικό καθαριότητας, λέγοντας χαρακτηρισιτκά ότι «δεν μάς αρκούν οι εξαγγελίες». Παράλληλα έκανε λόγο για ενστ΄άσεις από τους δήμους αναφορικά με τα κονδύλια που απαιτούνται, καθώς αν δεν δοθούν δεν θα μπορέσουν να στηρίξουν τις σχολικές μονάδες.

Επιπλέον, ο κ. Κικινής επεσήμανε: «Αν είχαμε συζητήσει και επειδή είπε η κυρία υπουργός ότι συζητούσε συνεχώς μαζί μας, αλλά δυστυχώς δεν συζητούσε και μακάρι να ήταν έτσι και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μου ήταν για να μού ανακοινώσει μόνο ότι πρόκειται να ανακοινώσει τα μέτρα και σε κανένα άλλο επίπεδο, ίσως θα μπορούσαμε να φανούμε χρήσιμοι σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω από της ειδικής πλατφόρμας αιτήσεων του ΙΕΠ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα