Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών στην Π.Ε. που υποβλήθηκαν φέτος είναι 1.231, εκ των οποίων 906 είναι δάσκαλοι, 178 νηπιαγωγοί και 147 ειδικότητες.
Φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών σε σύγκριση με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια (2016-2019) όπου ο μέσος όρος κατ’ έτος ήταν 436.
Θυμίζω πως την πενταετία (2010-2014) ο μέσος όρος αποχωρήσεων κατ’ έτος ήταν 2.207.
Οι ελάχιστες παραιτήσεις (2016-2019) ήταν απόρροια του αντιασφαλιστικού νόμου «Κατρούγκαλου». Ενός νόμου που κατηγοριοποίησε τους συνταξιούχους, μείωσε τις συντάξιμες αποδοχές και αύξησε δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Δυστυχώς και ο νόμος «Βρούτση» δεν αποκατέστησε τις αδικίες του νόμου «Κατρούγκαλου» με βάση τις θέσεις του κλάδου.
Οι ελάχιστες παραιτήσεις, εκτός των άλλων, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, διορισμοί).
Αίτημά μας η κάλυψη όλων των κενών που προέκυψαν από τις παραιτήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ