Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Γράφει ο Θανάσης Κοπάδης

Ο Abraham De Moivre γεννήθηκε σαν  σήμερα στις 26 Μαΐου του 1667. Ήταν Γάλλος μαθηματικός, διάσημος για τον τύπο του De Moivre, που συνδέει τους μιγαδικούς αριθμούς και την τριγωνομετρία, και για το έργο του σχετικά με την κανονική κατανομή και τη θεωρία των πιθανοτήτων.

O De Moivre σπούδασε μόνος του μαθηματικά και κατάφερε να αποκτήσει πολύ βαθιά γνώση του αντικειμένου. Εργαζόταν ως οικοδιδάσκαλος μέχρι το τέλος της ζωής του, εξόριστος στο Λονδίνο στο οποίο είχε βρει θρησκευτικό καταφύγιο. Η γνωριμία του με τον Newton ήταν καταλυτική, αφού ο ίδιος του έδωσε κάποια στιγμή ένα αντίτυπο του Principia Mathematica. Μελέτησε μόνος του και πολύ συστηματικά το διάσημο αυτό βιβλίο.Ο ίδιος ο Newton παρέπεμπε στον De Moivre, όποιον δεν καταλάβαινε θέματα του Principia, θεωρώντας ότι o De Moivre τα γνώριζε καλύτερα και από τον ίδιο.

Πέθανε φτωχός, ενώ προέβλεψε με ακρίβεια την ημερομηνία του θανάτου του: ανακάλυψε ότι κοιμόταν 15 λεπτά πιο πολύ κάθε νύχτα και με αυτήν την αριθμητική πρόοδο, υπολόγισε ότι θα πέθαινε την ημέρα που θα κοιμόταν επί 24 ώρες, δηλαδή στις 27 Νοεμβρίου του 1754, όπως και έγινε, αν και πολλοί αναφέρονται στο γεγονός αυτό ως ένα μύθο της εποχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thrania
Καταγγελία: Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο
«Το συμβάν συγκλονίζει για την αγριότητα του καθώς παρόλες τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού και της διευθύντριας να σταματήσει η μητέρα, αυτή...
Καταγγελία: Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο