Γ. Τρούλης (ΔΟΕ): «Ναι» στο άνοιγμα των δημοτικών, αλλά με όρους και προϋποθέσεις
Επιστροφή στα θρανία και για το Δημοτικό - Οι προβληματισμοί της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Υπέρ της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων τάσσεται η ΔΟΕ, ωστόσο εκφράζονται σοβαροί προβληματισμοί και επιφυλάξεις για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αρχικά, τον προβληματισμό της ΔΟΕ για τις αντικρουόμενες απόψεις ειδικών σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μετέφερε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Τρούλης.

Όπως δήλωσε στο MEGA, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις και προκρίνονται διαφορετικά μέτρα. Χαρακτηριστική είναι η αρνητική τοποθέτηση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, ενώ στο υπάρχουν χώρες του εξωτερικού στις οποίες παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των σχολείων. Χώρες όπως η Ιταλία ή η Ισπανία έχουν αναστείλει την εκπαιδευτική διαδικασία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον Γ. Τρούλη, η υγειονομική κρίση καθιστά αναγκαία την στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας και της δημόσιας παιδείας, ενώ επείγει η ενίσχυση των σχολείων με διδακτικό προσωπικό και πόρους, ώστε να αντιμετωπιστεί πιθανό δεύτερο κύμα της νόσου το φθινόπωρο.

Επιπρόσθετα, οι συνέπειες από το άνοιγμα των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου δεν έχουν ακόμη γίνει αντιληπτές, καθώς δεν έχει παρέλθει το απαραίτητο διάστημα των 15 ημερών, όπως οι ειδικοί έχουν ορίσει.

Άλλωστε, το σύνολο των μαθητών του δημοτικού, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών συνιστούν ένα μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, ενώ οι μικρότερες ηλικίες δημιουργούν ένα πρόσθετο πρόβλημα.

Επιπλέον ζητήματα δημιουργούν οι αίθουσες, που είναι αρκετά μικρότερες από αυτές των Γυμνασίων και των Λυκείων, ενώ δεν έχει δοθεί πειστική απάντηση για τις αυξημένες ανάγκες καθαρισμού.

Τέλος, προβληματισμός εκφράζεται και για τις μετακινήσεις των μαθητών, δεδομένου ότι πολλοί μετακινούνται με ΚΤΕΛ ή αστικά λεωφορεία, τα οποία λειτουργούν με πληρότητα 50% και, αναγκαστικά, θα πρέπει να αυξήσουν τα δρομολόγιά τους.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για σχολικές καταλήψεις, επεισόδια στα Καμένα Βούρλα, με αφορμή την άφιξη προσφυγόπουλων και πλημμύρες
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα