amyras
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αναφορά για την υπουργό Παιδείας σχετικά με τη δυνατότητα ιεραρχικής εξέλιξης των ΕΔΙΠ στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα

Τη δυνατότητα να εξελίσσονται ιεραρχικά ζητούν οι διδάκτορες μέλη του μόνιμου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των ελληνικών πανεπιστημίων με αυξημένα προσόντα (διδακτορικά, μεταδιδακτορικές έρευνες, δημοσιεύσεις, ερευνητικό έργο, αυτοδύναμο διδακτικό έργο κ.ά.) μέσω της σχετικής Αναφοράς που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Με την επιστολή τους η «Πρωτοβουλία Διδακτόρων ΕΔΙΠ»  γνωστοποιεί την ακαδημαϊκή ασυμμετρία όπου ερευνητές, επιστήμονες και πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι, υψηλού επιπέδου, στερούνται της δυνατότητας της θεσμικής αναγνώρισης και εξέλιξής τους ενώ την ίδια ώρα οι καθηγητές εφαρμογών των πρώην Τ.Ε.Ι. με πτυχίο ή μεταπτυχιακό γίνονται άμεσα και χωρίς κρίση λέκτορες εφαρμογών με δικαίωμα εξέλιξης, όταν αποκτήσουν διδακτορικό (ΦΕΚ Α΄38/2.3.2018).

Επισημαίνεται ότι οι διδάκτορες Ε.ΔΙ.Π. ζητούν να μπορούν να εξελιχθούν στη βαθμίδα του λέκτορα με ανοιχτή διαδικασία, κατόπιν κρίσης ώστε να τους παρέχεται η θεσμική αναγνώριση για το έργο που επιτελούν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑΘΕΤΩ

σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή των διδακτόρων μελών του μόνιμου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.)  σχετικά με την ιεραρχική τους εξέλιξη.

Παρακαλώ την αρμόδια υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Γιώργος Αμυράς

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες: Οι τελευταίες οδηγίες για την Ιστορία, την Φυσική και την Οικονομία που εξετάζονται σήμερα Δευτέρα
Πανελλήνιες 2026: Πέφτει σήμερα η αυλαία για τους υποψηφίους των ΓΕΛ – Η τελευταία μεγάλη δοκιμασία πριν τις βαθμολογίες
Πανελλήνιες: Οι τελευταίες οδηγίες για την Ιστορία, την Φυσική και την Οικονομία που εξετάζονται σήμερα Δευτέρα