amyras
Αναφορά για την υπουργό Παιδείας σχετικά με τη δυνατότητα ιεραρχικής εξέλιξης των ΕΔΙΠ στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα

Τη δυνατότητα να εξελίσσονται ιεραρχικά ζητούν οι διδάκτορες μέλη του μόνιμου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των ελληνικών πανεπιστημίων με αυξημένα προσόντα (διδακτορικά, μεταδιδακτορικές έρευνες, δημοσιεύσεις, ερευνητικό έργο, αυτοδύναμο διδακτικό έργο κ.ά.) μέσω της σχετικής Αναφοράς που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Με την επιστολή τους η «Πρωτοβουλία Διδακτόρων ΕΔΙΠ»  γνωστοποιεί την ακαδημαϊκή ασυμμετρία όπου ερευνητές, επιστήμονες και πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι, υψηλού επιπέδου, στερούνται της δυνατότητας της θεσμικής αναγνώρισης και εξέλιξής τους ενώ την ίδια ώρα οι καθηγητές εφαρμογών των πρώην Τ.Ε.Ι. με πτυχίο ή μεταπτυχιακό γίνονται άμεσα και χωρίς κρίση λέκτορες εφαρμογών με δικαίωμα εξέλιξης, όταν αποκτήσουν διδακτορικό (ΦΕΚ Α΄38/2.3.2018).

Επισημαίνεται ότι οι διδάκτορες Ε.ΔΙ.Π. ζητούν να μπορούν να εξελιχθούν στη βαθμίδα του λέκτορα με ανοιχτή διαδικασία, κατόπιν κρίσης ώστε να τους παρέχεται η θεσμική αναγνώριση για το έργο που επιτελούν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑΘΕΤΩ

σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή των διδακτόρων μελών του μόνιμου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.)  σχετικά με την ιεραρχική τους εξέλιξη.

Παρακαλώ την αρμόδια υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Γιώργος Αμυράς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλος
Ποιος θυμάται τις "φαεινές" προτάσεις" για τους εκπαιδευτικούς: Πληρωμή των αναπληρωτών... με μόρια, αξιολόγηση στους μόνιμους ...από τους γονείς με sms!
Πικρές μνήμες από την ιστορία της εκπαίδευσης: Και διηγώντας τα να κλαις
Ποιος θυμάται τις "φαεινές" προτάσεις" για τους εκπαιδευτικούς: Πληρωμή των αναπληρωτών... με μόρια, αξιολόγηση στους μόνιμους ...από τους γονείς με sms!
eisodima.jpg
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Χιλιάδες γονείς κινδυνεύουν να το χάσουν από τη νέα σχολική χρονιά
Η επαρκής φοίτηση των παιδιών είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος – Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Χιλιάδες γονείς κινδυνεύουν να το χάσουν από τη νέα σχολική χρονιά