Επαναλειτουργούν τη Δεύτερα οι ανοιχτές δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ
Αναλυτικά η εγκύκλιος της Δόμνας Μιχαηλίδου

Από μεθαύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, ξεκινά και πάλι η λειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Δ.Η.Φ.), καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π./Κ.Δ.Α.Π.-ΜεΑ), των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί, με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, για λόγους δημόσιας υγείας και περιορισμού της μετάδοσης του ιού covid-19 σε ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, σε νέα εγκύκλιο της κ. Μιχαηλίδου περιγράφονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των φιλοξενουμένων και του προσωπικού. Οι προδιαγραφές που ορίζονται και οι οποίες συντάχθηκαν, κατόπιν σειράς συνεδριάσεων με την ειδική επιτροπή λοιμοξιολόγων, εστιάζουν σε θέματα που αφορούν στη συμμετοχή και μεταφορά ωφελουμένων, στην προσέλευση και οργάνωση των προγραμμάτων και στα μέτρα υγιεινής και προστασίας, που θα πρέπει να τηρούνται. Δομές που θα επαναλειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα, θα πρέπει να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και του προσωπικού τους, βάσει των χαρακτηριστικών τους, ώστε να τηρούνται τα κριτήρια, που ορίζει το υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος ορίζει, μεταξύ άλλων, την εκ περιτροπής προσέλευση των ωφελουμένων στις δομές, μείωση της διάρκειας του ημερήσιου ωραρίου και δημιουργία μικρότερων τμημάτων, καθώς και τον περιορισμό των παρόντων ωφελουμένων στο 50% της δυναμικότητας των δομών, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και να επιτευχθεί η εκ περιτροπής χρήση των χώρων.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών αυτών, η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε: «Με γνώμονα τα πορίσματα και με προσεκτικό σχεδιασμό, καταφέραμε να θωρακίσουμε τις δομές που εξυπηρετούν ευάλωτους συμπολίτες μας. Κατά συνέπεια, μπορούμε να μιλάμε σήμερα για μηδενικούς θανάτους σε δημόσιες προνοιακές δομές. Έχοντας πετύχει τον πρωταρχικό μας αυτό στόχο και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, προχωράμε στο άνοιγμα προνοιακών δομών, που υποστηρίζουν παιδιά, άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους».

Αναλυτικά η εγκύκλιος εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ποδηλατόδρομος στην Αθήνα
Αθήνα: Νέος ποδηλατόδρομος 25 χιλιομέτρων ενώνει την πόλη – Πού θα κατασκευαστεί
Ολική ανατροπή στον χάρτη των μετακινήσεων: Το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων που ενώνει 10 σταθμούς Μετρό και 12 σχολεία
Αθήνα: Νέος ποδηλατόδρομος 25 χιλιομέτρων ενώνει την πόλη – Πού θα κατασκευαστεί
Καρυστιανου Ασλανίδης
Ασλανίδης: «Ή εμείς ή Μαρία θα βάλουμε τον Καραμανλή φυλακή»
«Της εύχομαι κάθε επιτυχία. Μακάρι να βάλει τον Καραμανλή στη φυλακή, όπως μου το ορκίστηκε», δήλωσε για τη Μαρία Καρυστιανού ο Παύλος Ασλανίδης
Ασλανίδης: «Ή εμείς ή Μαρία θα βάλουμε τον Καραμανλή φυλακή»