Νίκη Κεραμέως
Δύο επίκαιρες ερωτήσεις έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν για την παιδεία στη Βουλή, σήμερα Παρασκευή, στις 9 το πρωί.

Σε δύο ερωτήσεις, για τα αναγκαία μέτρα για τα σχολεία Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου, καθώς και για τις ανάγκες στην Ειδική Αγωγή εν μέσω πανδημίας καλείται να απαντήσει η ηγεσία του υπ. Παιδείας σήμερα Παρασκευή, 22 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση με τίτλο «Οι μεγάλες συνέπειες στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση από την επιδημία. Με ευθύνη του Υπουργείου να λυθούν μέτρα» κατατέθηκε από τον βουλευτή Ιωάννη Δελή του ΚΚΕ.

Στην ερώτηση τονίζεται η αναγκαιότητα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να υπάρχει μόνιμο επιστημονικό και παιδαγωγικό, καθώς και κατάλληλες αίθουσες για τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, ενώ ζητάται η πρόβλεψη ακόμα και για κατ΄οίκον επιστημονική παρέμβαση σε παιδιά. 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ι. ΔΕΛΗ

Ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης του ΚΚΕ κατέθεσε την ερώτηση με τίτλο: «Αναγκαία μέτρα  για τα σχολεία του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου.»

Στην ερώτηση προβάλλονται τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, μετά από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ του προηγούμενου Νοεμβρίου. Στην ερώτηση, προτείνεται η μοριοδότηση των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nekrotafeio
Αίγιο: Κλήθηκε να πληρώσει τον οικογενειακό τάφο... 33 χρόνια μετά τον θάνατό του
«Αν δεν μπορεί να έρθει ο ίδιος, ελάτε εσείς» - Απέστειλαν εντολή πληρωμής σε δημότη που έχει φύγει από τη ζωή από τις αρχές της δεκαετίας του '90
Αίγιο: Κλήθηκε να πληρώσει τον οικογενειακό τάφο... 33 χρόνια μετά τον θάνατό του
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: «Σήμα κινδύνου» από τους διοικητικούς για τις Επιτροπές
Καταγγελίες για αποκλεισμούς ενόψει της συγκρότησης των επιτροπών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: «Σήμα κινδύνου» από τους διοικητικούς για τις Επιτροπές