Σ. Τσιόδρας: Τα ειδικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν μαζί με τα δημοτικά
Όπως επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, «τα ειδικά σχολεία θα ακολουθήσουν τα δημοτικά σχολεία σε περίπτωση που αποφασισθεί αυτά να επαναλειτουργήσουν»

«Νομίζω τα Ειδικά σχολεία θα ακολουθήσουν τα δημοτικά σχολεία σε περίπτωση που αποφασισθεί αυτά να επαναλειτουργήσουν». Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ενημέρωση της Πέμπτης.

Η δημοσιογράφος ζήτησε τη γνώμη του καθηγητή Λοιμωξιολογίας για το αν μπορούν να επιστρέψουν οι μαθητές των ειδικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση στις τάξεις, δεδομένου πως δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση.

Ο κ. Τσιόδρας απάντησε:

«Θα το συζητήσουμε ως Επιτροπή τη Δευτέρα. Τα σχολεία γι' αυτά τα παιδιά έχουν μια παραπάνω σημασία και είναι μέρος της θεραπευτικής τους αγωγής. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως το άνοιγμα των σχολείων συνοδεύεται από πολλά οφέλη που ανέλυσα σε προηγούμενο δελτίο Τύπου και βέβαια αυτά τα οφέλη αφορούν και στα ειδικά σχολεία, ίσως και περισσότερο από τα υπόλοιπα Δημοτικά σχολεία. Νομίζω τα ειδικά σχολεία θα ακολουθήσουν τα Δημοτικά σχολεία σε περίπτωση που αποφασισθεί αυτά να επαναλειτουργήσουν».

Διαβάστε επίσης:

Ν. Χαρδαλιάς: Θετική η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

σχετικά άρθρα