pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Νίκη Κεραμέως
Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών η δυνατότητα για την αναμετάδοση μαθημάτων από τη «ζωντανή» τάξη στις ψηφιακές πλατφόρμες

Την παραπάνω δήλωσε έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς μιλώντας στο σταθμό OPEN, κάνοντας λόγο για «φθηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια» στις αναφορές για είσοδο καμερών στα σχολεία.

«Η κυβέρνηση δε μίλησε ποτέ για κάμερες», τόνισε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στις αντιδράσεις για την τροπολογία που προβλέπει την απευθείας μετάδοση μαθημάτων, ενώ έκανε λόγο για «αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας» προς τους μαθητές που για προληπτικούς λόγους παραμένουν εκτός σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας.

Στη συνέχεια η Ν. Κεραμέως εξήγησε πως η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα μέσω του υπάρχοντος συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να μεταδοθεί ήχος και εικόνα μέσα από tablet, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ακόμη και κινητό τηλέφωνο, ενώ στην πλατφόρμα έχει καταργηθεί η δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης.

Η αναμετάδοση, δε, διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η μετάδοση ήχου και εικόνας των μαθητών, όπως επίσης και η καταγραφή. Επίσης, η είσοδος στις ψηφιακές τάξεις ελέγχεται από τους εκπαιδευτικούς, ενώ η μετάδοση διακόπτεται για την εξέταση.

Σε ερώτηση σχετικά με την διατύπωση από το βήμα της Βουλής πως η κυβέρνηση δεν κάνει «ούτε βήμα πίσω» για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας απάντησε πως δεν σημειώνεται καμία αντίφαση ή υποχώρηση του υπουργείου, καθώς εξαρχής η διάταξη δεν είχε υποχρεωτικό χαρακτήρα. Όπως εξήγησε, η διάταξη προβλέπει τη δυνατότητα αναμετάδοσης σε περιόδους επιδημίας και δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Για την πραγματοποίηση της αναμετάδοσης έχουν σταλεί ψηφιακές συσκευές προς τις σχολικές μονάδες, ενώ μέσω ΕΣΠΑ έχει αναβαθμιστεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, κάθε σχολείο διαθέτει σύνδεση με το διαδίκτυο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παροχή δεδομένων από τις εταιρίες-παρόχους για σύνδεση με τις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων θα αποφασιστεί μόνον αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα εντός των επόμενων ημερών, ενώ σε κάθε περίπτωση συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Η προοπτική είναι αισιόδοξη» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως η τελική εισήγηση θα καταρτιστεί από τους ειδικούς.

Παρουσιάζοντας τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, η Ν. Κεραμέως ανέφερε την αύξηση των Πρότυπων-Πειραματικών σχολείων από 9 σε 30, ενώ εισάγονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα τα εργαστήρια δεξιοτήτων με την εισαγωγή νέων θεματικών ενοτήτων, όπως ο εθελοντισμός, η επιχειρηματικότητα, η ενημέρωση για τις εξαρτήσεις κ.α. Στις διατάξεις επίσης συμπεριλαμβάνεται η αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικού έργου, ενώ ειδικές ρυθμίσεις, όπως η διπλή μοριοδότηση για τις δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες, ενισχύουν την έγκαιρη και αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων.

Τέλος, για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, η υπουργός παρέπεμψε στην απόφαση του υπ. Εργασίας, σύμφωνα με την οποία δεν εισπράττονται δίδακτρα για υπηρεσίες που δεν παρέχονται εξ αποστάσεως.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ: Ανοικτές 410 μόνιμες θέσεις εργασίας- Πώς θα κάνετε αίτηση

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές 2022: Τρόπος υπολογισμού των μορίων και τα κριτήρια ισοβαθμίας για τους υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Δείτε παραδείγματα του τρόπου υπολογισμού των μορίων και των κριτηρίων ισοβαθμίας για τους υποψήφιους (ΓΕΛ) των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Πανελλαδικές 2022: Τρόπος υπολογισμού των μορίων και τα κριτήρια ισοβαθμίας για τους υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Που το πάει το Υπουργείο Παιδείας; Επιχειρεί να αμφισβητήσει το νόμιμο δικαίωμα της άδειας;
Το ΥΠΑΙΘ, επιλέγει για μία ακόμα φορά (βλέπε διανομή βιβλίων), να προγραμματίζει την υλοποίηση κρίσιμων εργασιών για την ομαλή λειτουργία του...
Που το πάει το Υπουργείο Παιδείας; Επιχειρεί να αμφισβητήσει το νόμιμο δικαίωμα της άδειας;
Προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού: Αυτά τα πτυχία γίνονται δεκτά για τις 122 μόνιμες θέσεις
Αυτά τα πτυχία εξασφαλίζουν μόνιμο διορισμό σε υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού
Προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού: Αυτά τα πτυχία γίνονται δεκτά για τις 122 μόνιμες θέσεις
Δωρεάν Διακοπές: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 συνταξιούχους
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα voucher για φθηνές διακοπές θα αφορούν συνταξιούχους του ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ, ενώ ωφελούμενοι θα είναι και τα τέκνα των...
Δωρεάν Διακοπές: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 συνταξιούχους