ΝΙΚΗ_κεραμεως_δηλώσεις
Ως σπουδαίο βήμα χαρακτηρίζει την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η υπουργός Παιδείας - Κανονικά θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες - Όλο το βάρος στην κάλυψη των κενών στην ύλη

Ένα δεύτερο σπουδαίο βήμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μετά την επαναλειτουργία της Γ' Λυκείου, την προηγούμενη εβδομάδα, και οι μαθητές του Γυμνασίου και των υπόλοιπων τάξεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ επέστρεψαν στα θρανία. Όπως σημείωσε η υπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα πάντα έγιναν βήμα - βήμα, προσεκτικά και με βάση τις οδηγίες των ειδικών, ενώ χαρακτηρίζει πολύ καλή τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών. Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζει ως υποχρέωση της Πολιτείας προς τους μαθητές που παραμένουν στο σπίτι τη ρύθμιση για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος από την τάξη, ενώ υπογραμμίζει ότι έχει ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Στα σχολεία που επισκέφτηκε η κ. Κεραμέως, μαζί με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου στο 70%, αν και δεν υπάρχουν έως τώρα συγκεντρωτικά στοιχεία που να αποτυπώνουν μια συνολική εικόνα.

Στην ερώτηση για το τι θα πρέπει να πράξουν οι εκπαιδευτικοί εάν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο, η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι έχει καταρτιστεί ειδικό πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ, το οποίο προβλέπει ότι δεν κλείνει ολόκληρη η σχολική μονάδα, παρά μόνο το τμήμα στο οποίο φοιτά ο μαθητής. Πάντως, κατά τη Νίκη Κεραμέως τα μέτρα στα σχολεία τηρούνται στο ακέραιο.

Ερωτώμενη για τις πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η επιτροπή των ειδικών προτείνει τα ίδια μέτρα πρόληψης που ακολουθούνται έως τώρα στις σχολικές μονάδες, δηλαδή τήρηση αποστάσεων, ύπαρξη αντισηπτικών και προαιρετική χρήση μάσκας.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι οι πανελλήνιες θα ξεκινήσουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματικά, στο πλαίσιο της ευρύτερης αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της διασποράς της επιδημίας.

Σε ερώτηση για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Φίλη περί μη χρησιμότητας της ολιγοήμερης λειτουργίας των σχολείων, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το «πράσινο φως» το έδωσαν οι ειδικοί, έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, ενώ επικαλέστηκε και μελέτες που δείχνουν, όπως είπε, ότι η παραμονή εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας έχει αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές.

Για τη νέα σχολική χρονιά, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι ξεκινά νωρίτερα, την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς και ότι το υπουργείο εστιάζει στην κάλυψη της ύλης, χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, προκειμένου να κερδηθεί το χαμένο έδαφος.

Για τις κάμερες στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι έχει ψηφιστεί διάταξη για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς η Πολιτεία έχει αυτονόητη υποχρέωση στα παιδιά που μένουν στο σπίτι.

Η διάταξη για τις κάμερες στα σχολεία ισχύει, κατά την κ. Κεραμέως, όλως εξαιρετικώς μόνο για την πανδημία και συνιστά ειδική ρύθμιση για την σύγχρονη εξ αποστάσεως μετάδοση του μαθήματος για όσα παιδιά μένουν σπίτι.

Όπως σημείωσε παράλληλα η υπουργός, έχει ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Για την τράπεζα θεμάτων, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι αυτή βοηθά στο να υπάρχει ένας κοινός βαθμός δυσκολίας των θεμάτων, να καλύπτεται η ύλη σε όλα τα σχολεία, καθώς και να υφίσταται ένας κοινός τρόπος αξιολόγησης των μαθητών.

Η τράπεζα θεμάτων αποτελεί, κατά την υπουργό, ένα χρήσιμο εργαλείο για τη συνολική αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Η βάση του 10 συνιστά έναν συγκεκριμένο μηχανισμό αξιολόγησης και σχετίζεται με σειρά άλλων μέτρων, όπως η εισαγωγή νέων θεματικών στα σχολεία.

Τέλος, για τον... αφορισμό της από τον πρώην μητροπολίτη Αμβρόσιο, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι ο καθένας λέει και πράττει όπως κρίνει, ενώ σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση κινήθηκαν υπεύθυνα, προκειμένου να προστατεύσουν τους πιστούς κάθε δόγματος. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν όσα πετύχαμε έως τώρα, ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patates.jpg
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη
«Όσοι έχουν υποκείμενα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης θα μπορούσαν να στραφούν σε τρόφιμα παρηγοριάς ως έναν τρόπο αυτοθεραπείας»
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη