ΠΑΣΑΔ: Δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη για καμία ενέργεια που πηγάζει από την τροπολογία Κεραμέως
«Όσοι το προσπάθησαν ή σκέφτονται να το προσπαθήσουν να ξέρουν ότι σύμφωνα με την Αρχή παρανομούν»

Το alfavita.gr αναδημοσιεύει το παρακάτω κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα του ΠΑΣΑΔ:

Σήμερα ως αποτέλεσμα της χθεσινής μας συνάντησης, πραγματοποιήθηκε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων συνάντηση με τον Πρόεδρο και το επιστημονικό συμβούλιο.

Μας γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη για καμία ενέργεια που πηγάζει από την τροπολογία της Υπουργού.

Η Υπουργός νομοθέτησε, ως εκ του νόμου είχε το δικαίωμα, και θα πρέπει να υποστηρίξει την νομοθετική της πρόταση με έκθεση αντικτύπου, η οποία θα περιλαμβάνει ενδελεχή έρευνα όλων των επιπτώσεων που προκύπτουν θετικών και αρνητικών από εφαρμογή του νόμου με συγκεκριμένη υπουργική απόφαση.

Η έκθεση αυτή είναι που θα μπει στην κρίση της Αρχής και για την οποία θα δωθεί θετική ή αρνητική απόφαση.

Ως εκ τούτου μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία έγκριση από την Αρχή για ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος μέσα στην τάξη και όσοι το προσπάθησαν ή σκέφτονται να το προσπαθήσουν να ξέρουν ότι σύμφωνα με την Αρχή ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για αυτή μας την προσπάθεια γιατί μεταφέραμε στον πρόεδρο και στο επιστημονικό συμβούλιο τις πραγματικές συνθήκες της καθημερινής παιδαγωγικής διαδικασίας. Υποδείξαμε λύσεις οι οποίες είναι πολύ πιο εύκολες και δεν απειλούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών μας και τα δικά μας παρόλο που η Αρχή δεν είναι το αρμόδιο όργανο, για να δείξουμε πως το Υπουργείο έχει πολλές άλλες επιλογές πλην της κάμερας.

Κλείσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία η θέση μας ήταν μια - με κανένα τρόπο κάμερα στην τάξη - και περιμένουμε από την Αρχή να προστατέψει ως έχει υποχρέωση τα δικαιώματα των μαθητών και τα δικά μας.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την αρχή αμφισβητήσαμε ότι υπάρχει θετική απόφαση για την εφαρμογή της κάμερας στο σχολείο. Γι' αυτούς που ψεύδονται υπάρχει και η παραίτηση.

Περιμένουμε από το υπουργείο να λάβουμε γνώση (εμείς θέλουμε και να συμμετέχουμε) της έκθεσης αντικτύπου και την αποστολή της έκθεσης στους φορείς και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Όπως είναι το νόμιμο και το σωστό.

Οικονόμου Πηνελόπη
Σιδεράς Λάμπρος
Παληοκαρύτης Δημήτρης

Διαβάστε επίσης:

«Αδειάζει» την Κεραμέως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Απαιτεί χρόνο και διαβούλευση η online μετάδοση των μαθημάτων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πόλα Ρούπα
Πόλα Ρούπα: «Το κράτος με εκδικείται οικονομικά για πολιτικούς λόγους»
Η Πόλα Ρούπα καταγγέλλει ότι η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες χρησιμοποιεί οικονομικά μέτρα για να επιβάλλει...
Πόλα Ρούπα: «Το κράτος με εκδικείται οικονομικά για πολιτικούς λόγους»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Στο επίκεντρο και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Στο επίκεντρο και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Υπουργείο Παιδείας
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Μαζικές αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, συναφειών και μονιμοποιήσεις
Σημαντικές εξελίξεις για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς φέρνει η 3η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας - Ενημέρωση στο alfavita των αιρετών ΔΑΚΕ
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Μαζικές αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, συναφειών και μονιμοποιήσεις