Πώς θα πρέπει να μιλάω στους έφηβους για τον COVID-19
Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ

Πώς θα πρέπει να μιλάω στους έφηβους για τον COVID-19: 

  • Να παραμείνετε ήρεμοι και καθησυχαστικοί απέναντι στα παιδιά, λειτουργώντας ως πρότυπο συμπεριφοράς για αυτά.
     
  • Να ακούτε και να συζητάτε μαζί τους, ενθαρρύνοντάς τους να μοιραστούν μαζί σας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, τόσο τα ευχάριστα όσο και τα δυσάρεστα.
     
  • Ενημερώστε τα παιδιά σχετικά με τον ιό με ακριβή, σύντομο και ειλικρινή τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και την αντιληπτική τους ικανότητα. Η απόκρυψη της αλήθειας και των γεγονότων μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση και αβεβαιότητα στα παιδιά.
     
  • Ενθαρρύνετε την αναζήτηση από τους ίδιους τους εφήβους πηγών ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τον ιό και συζητήστε μαζί τους για τις ειδήσεις και τις πληροφορίες αυτές, βοηθώντας τους να αναπτύξουν μια κριτική ματιά απέναντί τους. Όμως, αποθαρρύνετε την υπερβολική έκθεση στις πληροφορίες αυτές καθώς αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του άγχους και του φόβου τους.
     
  • Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον υπενθυμίζοντάς τους συνεχώς τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 και διαβεβαιώνοντάς τους ότι λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από την επιστημονική κοινότητα και την πολιτεία.
     
  • Να αποφεύγετε την απόδοση ευθυνών και την αρνητική κριτική απέναντι σε ένα άτομο που νόσησε και να εξηγήσετε στον έφηβο για ποιους λόγους δεν ευθύνεται το ίδιο το άτομο, καταπολεμώντας έτσι την εμφάνιση φαινομένων στιγματισμού και σχολικού εκφοβισμού.
     
  • Ενθαρρύνετε τη συχνή συμμετοχή των εφήβων σε δραστηριότητες που τους αποφορτίζουν και τους χαλαρώνουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οριστικά σε εφαρμογή η απαγόρευση στη χρήση τζελ νυχιών από την 1η Σεπτεμβρίου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Να υπάρχει φροντίδα έτσι ώστε να αποδοθούν άμεσα όλα τα Μισθολογικά Κλιμάκια σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές!
Εκπαιδευτικοί: (Μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές): Πότε αλλάζει το μισθολογικό κλιμάκιο 
Εκπαιδευτικοί: Να υπάρχει φροντίδα έτσι ώστε να αποδοθούν άμεσα όλα τα Μισθολογικά Κλιμάκια σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές!
panepistimia
Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στα ΑΕΙ: Έως 31 Αυγούστου τα σχέδια ασφάλειας – Ποινές για πρυτάνεις και φοιτητές
Προθεσμία έως τις 31 Αυγούστου για όλα τα ΑΕΙ που δεν έχουν καταθέσει ακόμη το υποχρεωτικό σχέδιο ασφαλείας
Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στα ΑΕΙ: Έως 31 Αυγούστου τα σχέδια ασφάλειας – Ποινές για πρυτάνεις και φοιτητές
Τομάτες
Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τις ντομάτες και να τις διατηρήσετε φρέσκες
Κατάλληλες τεχνικές αποθήκευσης για να διατηρήσετε την ποιότητά τους για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα
Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τις ντομάτες και να τις διατηρήσετε φρέσκες