mitsotakis
«Προχωράμε στο άνοιγμα των σχολείων έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το άνοιγμα με κανόνες και προϋποθέσεις. Δεν είμαι ακόμα πεπεισμένος για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων»

Στις 20 Μαΐου αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα ή μη των δημοτικών σχολείων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Ο ίδιος σημείωσε ότι η όποια επόμενη κίνηση θα γίνει με γνώμονα τη γνωμοδότητση της Ειδική Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας.

«Δεν είμαι σίγουρος ακόμα για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις για το ζήτημα αυτό από τις 20 Μαΐου», επισήμανε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για συγκεκριμένα ΜΜΕ που δημιουργούν πανικό αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

«Κάποια ΜΜΕ που είναι κοντά στην αξιωματική αντιπολίτευση διαχέουν πληροφορίες που δημιουργούν πανικό. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Ήδη χώρες όπως η Ιταλία, προχωρούν σε σταδιακό άνοιγμα για σοβαρούς οικονομικούς, κοινωνικούς, και ψυχολογικούς λόγους. Στο ξεκίνημα του κορωνοϊού είχε αναφερθεί ότι τα παιδιά ενδέχεται να είναι «υγειονομικές βόμβες». Αυτή η θέση δεν υποστηρίζεται πλέον από την επιστημονική κοινότητα. Θα πρέπει να υπάρξουν κανόνες και προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέχισε δε: «Προχωράμε στο άνοιγμα των σχολείων έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το άνοιγμα με κανόνες και προϋποθέσεις. Δεν είμαι ακόμα πεπεισμένος για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Είναι πιο δύσκολο να πειθαρχήσεις τα παιδιά».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «τα κλειστά σχολεία επιτείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα παιδιά. Kάποια παιδιά δεν έχουν εξοπλισμό στο σπίτι, έχουν προβλήματα στο σπίτι τους. Το σχέδιό μας είναι καλά μελετημένο. Αν χρειαστεί αναπροσαρμογή εδώ είμαστε να το δούμε ξανά. Είναι μεγάλο λάθος πάνω στα κλειστά σχολεία να παγιώσουμε κοινωνικές ανισότητες. Δεν κάνουμε πειράματα, δεν κάνουμε του κεφαλιού μας. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής για τα σχολεία». 

Εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουλα
Αύριο Τρίτη 3 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Βούλας σημαντική εκδήλωση του alfavita για την εκπαιδευτική κοινότητα
Σύνθεση του Πάνελ: Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Υπουργός Παιδείας και 3 εξειδικευμένοι επιστήμονες
Αύριο Τρίτη 3 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Βούλας σημαντική εκδήλωση του alfavita για την εκπαιδευτική κοινότητα
Ιράν: Αναφορές για θάνατο 20 αθλητριών βόλεϊ έπειτα από επίθεση σε κλειστό γυμναστήριο
Φρικτή επίθεση στο Ιράν: 20 παίκτριες βόλεϊ σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
Ιράν: Αναφορές για θάνατο 20 αθλητριών βόλεϊ έπειτα από επίθεση σε κλειστό γυμναστήριο – Ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIVB)
Φρικτή επίθεση στο Ιράν: 20 παίκτριες βόλεϊ σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
ΤΑΜΕΙΟ
Πότε συμφέρει η αίτηση συνταξιοδότησης το 2026 – Ο μήνας που «κλειδώνει» επιπλέον χρήματα – Αναλυτικοί πίνακες
Συντάξεις 2026: Έως 90 ευρώ «μπόνους» ανάλογα με τον μήνα αίτησης – Πίνακες για 35 έως 40 έτη στο Δημόσιο - Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι μόνο «πότε...
Πότε συμφέρει η αίτηση συνταξιοδότησης το 2026 – Ο μήνας που «κλειδώνει» επιπλέον χρήματα – Αναλυτικοί πίνακες