Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Αλαλούμ με την οδηγία για τις μάσκες: Άγνωστη η... πορεία μαθητών που κάνουν καθημερινή χρήση των ΜΜΜ - Υποχρεωτική ή προαιρετική η μάσκα;

Το... αλαλούμ σχετικά με την οδηγία για χρήση μάσκας παραδέχθηκε (εμμέσως) η υφυπουργός Παιδείας, ενώ τόνισε πως η απουσίες μαθητών που ανήκουν ή σχετίζονται με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να γίνεται με υπεύθυνη δήλωση.

Εισαγωγικά, και απαντώντας σε αιτιάσεις για ενδεχόμενους κινδύνους, η Σοφία Ζαχαράκη  τόνισε πως η απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη και υπόδειξη των ειδικών, ενώ η επιστροφή των μαθητών προκρίνεται από το υπουργείο Παιδείας για την εκπαιδευτική και ψυχολογική στήριξη των μαθητών.

Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, η υφυπουργός διευκρίνισε σχετικά με τις οδηγίες για «σπάσιμο» των τμημάτων σε υπο-τμήματα των 15, πως το ωρολόγιο πρόγραμμα μένει ως έχει. Ακολούθως, οι μαθητές του ενός υπο-τμήματος θα συμμετέχουν στα μαθήματά τους Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και το υπόλοιπο τμήμα θα ακολουθεί την Τρίτη και την Πέμπτη με μια εβδομάδα καθυστέρηση. 

Σχετικά με τα μέτρα υγιεινής, η Σ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι έγκαιρα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τον καθαρισμό των αιθουσών και των υποδομών των σχολικών μονάδων. Για τις ανάγκες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας θα αναρτηθεί ειδικό ψηφιακό και οπτικοακουστικό υλικό.

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και προς το τέλος της συνέντευξης η υφυπουργός, υπάρχει ζήτημα με την χρήση της μάσκας για τους μαθητές που κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για να φτάσουν στο σχολείο τους. Υπενθυμίζεται πως η γενική οδηγία του ΕΟΔΥ προβλέπει την υποχρέωση για χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, με την επιβολή προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ενώ οι οδηγίες του υπ. Παιδείας αναφέρουν τη χρήση μάσκας ως προαιρετική. Για το ζήτημα αναμένεται διευκρίνιση στις επόμενες ημέρες.

Η επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού στις σχολικές αίθουσες δεν είναι δεδομένη, υπενθύμισε η Σ. Ζαχαράκη, και θα πραγματοποιηθεί μόνο τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιστρέψουν. Ταυτόχρονα, η Σ. Ζαχαράκη προέτρεψε γονείς και μαθητές να επιμείνουν στη στήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για το ζήτημα των απουσιών, θα υπάρξει μέριμνα για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή για μαθητές που συγκατοικούν με ευάλωτα άτομα και οι απουσίες τους δεν θα προσμετρηθούν. Η απουσία, ωστόσο, θα πρέπει να γίνει με υπεύθυνη δήλωση.

Για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, θα δοθούν ειδικές άδειες, σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις.

Παράλληλα, στον δημόσιο τομέα επεκτείνονται οι ειδικές άδειες για τους γονείς με παιδιά στο δημοτικό για όλο τον Μάιο και μέχρι τις 18 Μαΐου για γονείς με παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, την Α΄ και τη Β΄ Λυκείου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η υφυπουργός δήλωσε πως οι εξετάσεις για το εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν, με τον τρόπο εξέτασης να ανακοινώνεται αναλυτικά στις επόμενες ημέρες.

Ταυτόχρονα, η υφυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο τηλε-εξέτασης στα πανεπιστήμια.

Επίσης, οι εξετάσεις για τα πρότυπα-πειραματικά καθώς και τα μουσικά σχολεία θα διενεργηθούν με την λήψη ειδικών μέτρων, που θα ανακοινωθούν στο άμεσο επόμενο διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι που οδηγούνται τα σχολεία στην διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση