mitsotakis
Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων - Κλειστά παραμένουν Δημοτικά-Νηπιαγωγεία τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου

Τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας τη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. 

Αναφορικά με την εκπαίδευση, στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές της Γ' Λυκείου, ενώ μια εβδομάδα μετά στις 18 Μαΐου θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η επιστροφή των μαθητών θα συνοδευθεί από αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και ειδική μέριμνα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός μαθητών, ενώ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχίσει να υποστηρίζει ειδικές κατηγορίες ευάλωτων μαθητών. 

«Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλειστά Δημοτικά-Νηπιαγωγεία τουλάχιστον έως την 1η Ιουνίου

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έκανε ένα βήμα πίσω μετά τις αντιδράσεις για την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών καθώς αυτά θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως την 1η Ιουνίου, οπότε και θα επανεξεταστούν τα νέα δεδομένα. 

«Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.

Σήμερα τα εξειδικευμένα μέτρα

Για τις λεπτομέρειες του σχεδίου και τα αναφορικά εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν τη σταδιακή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες παρέπεμψε στις σημερινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου (18:00) με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε «αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

iereas
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
Βασανιστήρια και ψυχολογικό εκβιασμό από τον κληρικό καταγγέλλει ο 23χρονος
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες
Μία επιτυχία και δύο αιτήσεις μακριά από τους 5124 μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο μέσω του γραπτού πανελλήνιου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ που αφορά όλα τα...
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες