Τι ορίζει Υπουργική απόφαση σχετικά με τα δίδακτρα στις ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές
Τι ορίζεται για τα δίδακτρα σύμφωνα με υπουργική απόφαση για τις ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές

Τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και των επιχειρήσεων-εργοδοτών όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών.

Συγκεκριμένα η απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, σε συνέχεια των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19  ορίζει πως:

1. Μη παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως μεταφορά, σίτιση, απογευματινές δραστηριότητες κ.ά., από τους εργοδότες-επιχειρήσεις δεν χρεώνονται για όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας με φυσική παρουσία και δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων ποσών από τους υπόχρεους.

2. Εναπόκειται στις επιχειρήσεις-εργοδότες και στους υπόχρεους καταβολής διδάκτρων να συμφωνούν ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των διδάκτρων που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα διδασκαλίας/κατάρτισης για το χρονικό διάστημα της προηγούμενης παραγράφου κατ’ αναλογία της παρεχόμενης υπηρεσίας τηλεκπαίδευσης/τηλεκατάρτισης.

3. Στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες της παρούσας απόφασης δεν προβαίνουν καθόλου στην παροχή εξ αποστάσεως διδασκαλίας/κατάρτισης, δεν υφίσταται καμία υποχρέωση καταβολής διδάκτρων για το ανωτέρω διάστημα.

Διαβάστε ακόμα:

Ιδιωτική εκπαίδευση: Όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως, πληρώνονται κανονικά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Σχολικές βιβλιοθήκες: 8.000 σχολεία ενισχύονται με 2.000 βιβλία
Σοφία Ζαχαράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η...
Σχολικές βιβλιοθήκες: 8.000 σχολεία ενισχύονται με 2.000 βιβλία
tenerifi
Erasmus+: Στην Τενερίφη εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου
Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στον επιμορφωτικό κύκλο του προγράμματος: «Νέες τεχνολογίες: Απλό εκπαιδευτικό εργαλείο ή και μέσο ψυχικής ευημερίας;»
Erasmus+: Στην Τενερίφη εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου