kerameos
«Θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία»

Όλα τα σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών εξετάζονται από την κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση», τόνισε.

Η υπουργός ανέφερε επίσης, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων όμως για αυτή την απόφαση θα περιμένουν τις συστάσεις των ειδικών που αξιολογούν την κατάσταση.

«Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος.» είπε η κ. Κεραμέως. 

Σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, η υπουργός ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι οδηγίες είναι ότι «θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα».

«Οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο», επεσήμανε.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της Γ' Λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα παρακάτω μέτρα:

1) Μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
2) Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

Σχετικά με το ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων την περίοδο της καραντίνας η κ. Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών.

Επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα ωρών να βγει για την κοινή υπουργική απόφαση περί αυτού.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται.

«Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν», επεσήμανε η κ. Κεραμέως. «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση.»

Πάσχα

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα, η υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν επιτρέπεται πιστοί να συμμετέχουν στη θεία λειτουργία της εκκλησίας, ότι απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα και η προσέλευση των πιστών τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την απόφαση.

Τέλος, τόνισε πως θα εφαρμοστεί πλήρως η κοινή υπουργική απόφαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη μαρτίου
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος στο πέναλτι –Προσαύξηση σύνταξης από τις εισφορές
Ολόκληρη σύνταξη από το 2024, ειδική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ και προσαύξηση για όσους συνεχίζουν να εργάζονται
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος στο πέναλτι –Προσαύξηση σύνταξης από τις εισφορές
arxaia_ellada_etaira
Ερωτική ζωή στην αρχαία Ελλάδα: Μύθοι, συνήθειες και μικρα "μυστικά"
Η καθημερινότητα και οι κοινωνικές δομές της αρχαίας Ελλάδας διέφεραν σημαντικά από τα σημερινά δεδομένα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον γάμο και τις...
Ερωτική ζωή στην αρχαία Ελλάδα: Μύθοι, συνήθειες και μικρα "μυστικά"
κλειστά σχολεία τετάρτη 21/1 στην Αττική
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τρίτη και την Τετάρτη σε όλη τη χώρα
Η φετινή Τσικνοπέμπτη έρχεται με… πρόωρο σχολικό διάλειμμα για εκατοντάδες σχολεία
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τρίτη και την Τετάρτη σε όλη τη χώρα