kerameos
«Θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία»

Όλα τα σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών εξετάζονται από την κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση», τόνισε.

Η υπουργός ανέφερε επίσης, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων όμως για αυτή την απόφαση θα περιμένουν τις συστάσεις των ειδικών που αξιολογούν την κατάσταση.

«Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος.» είπε η κ. Κεραμέως. 

Σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, η υπουργός ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι οδηγίες είναι ότι «θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα».

«Οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο», επεσήμανε.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της Γ' Λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα παρακάτω μέτρα:

1) Μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
2) Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

Σχετικά με το ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων την περίοδο της καραντίνας η κ. Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών.

Επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα ωρών να βγει για την κοινή υπουργική απόφαση περί αυτού.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται.

«Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν», επεσήμανε η κ. Κεραμέως. «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση.»

Πάσχα

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα, η υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν επιτρέπεται πιστοί να συμμετέχουν στη θεία λειτουργία της εκκλησίας, ότι απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα και η προσέλευση των πιστών τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την απόφαση.

Τέλος, τόνισε πως θα εφαρμοστεί πλήρως η κοινή υπουργική απόφαση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
Δεκάδες αρχεία για θεάσεις UAP στο Αιγαίο και την ενδοχώρα εξέδωσε το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ – Τι κατέγραψαν οι αισθητήρες των πιλότων
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
ryanair_80
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία μειώνει δραστικά τα δρομολόγια από Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας λόγο για υψηλές χρεώσεις στα αεροδρόμια
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη