Με 100 - 200 ευρώ ζουν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολείων του ΟΑΕΔ αυτές τις δύσκολες μέρες!
Επιστολή εργαζόμενου στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

(τα στοιχεία του εργαζόμενου είναι στη διάθεση του alfavita.gr):

Τόσο εγώ όσο  και αρκετοί συνάδελφοι μου στις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ, οπως και ωρομίσθιοι σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς έχουμε βρεθεί σε αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα στη δική μου περίπτωση καλούμαι να περάσω 1.5 μήνα με το ποσό των 120€, χωρίς να έχω καμία νόμιμη οδό για εισόδημα.

Οι 3 ώρες που κάνω εβδομαδιαίως (120€/μήνα) στις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ αποτελούν εμπόδιο για την ένταξη μου στο έκτακτο επίδομα των 800€ (+ ένσημα και ασφαλιστικές εισφορές για 1.5 μήνα).

Αιτία, ότι στο σύστημα «Εργάνη» υπάρχει 2η ενεργή σύμβαση (εργοδότης ΟΑΕΔ) η οποία δεν έχει ανασταλεί.
Στην ΚΥΑ αναγράφεται ότι θα πρέπει και οι 2 εργοδότες να έχουν κάνει αναστολή σύμβασης για να έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για το επίδομα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, ο κύριος εργοδότης μου δε μπορεί να με πληρώσει γιατί έχει κάνει αναστολή λειτουργίας, στο έκτακτο επίδομα δε μπορώ να ένταχτώ για το λόγο που προανέφερα, επίδομα ανεργίας δε μπορώ να πάρω μιας και απαγορεύονται οι απολύσεις και άλλη δουλεια δε μπορώ να βρω γιατί κανένας δε κάνει προσλήψεις αυτή την περίοδο. Συνεπώς το ταμείο γράφει 120€ χωρίς ένσημα και εισφορές για 1.5 μήνα».

Δελτίο τύπου απο το Σύλλογο Ωρομίσθιων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΚΕΤΕΚ ΤΕΕ (ΕΠΑ.Σ ΙΕΚ) ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης:

Οι επαγγελματίες εκπαιδευτικοί – ιδιώτες, είναι αυτοί που έχουν σαν δευτερεύουσα εργασία την εκπαίδευση με 6 εκπαιδευτικές ώρες εβδομαδιαία το μέγιστο.

Μετά την αναστολή στη βασική τους εργασία στις επιχειρήσεις όπου εργάζονταν ως επαγγελματίες πχ. μάγειρας που έκλεισε το εστιατόριο οπού εργαζόταν με πλήρες ωράριο, εάν διδάσκει ακόμη και 6 ώρες εβδομαδιαία, καλείται να ζήσει τη οικογένεια του με 200 ευρώ μηνιαία.

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί με 2-3 ώρες την εβδομάδα που ζώντας αυτή την αδικία δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα των 800 ευρώ, αφού φαίνονται στο σύστημα «Εργάνη» ως εργαζόμενοι! Οπότε κάνοντας την αίτηση στο employees.yeka.gr, τους απορρίπτει αναφέροντας πως «υπάρχει ενεργή πρόσληψη».

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε , σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον: Σύλλογο Ωρομίσθιων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΚΕΤΕΚ ΤΕΕ (ΕΠΑ.Σ ΙΕΚ) ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης

Στοιχεία επικοινωνίας:

Βασίλειος Τερζάκης: 

e-mail: [email protected]

 

 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: Η αστυνομία ζήτησε από διευθυντές σχολείων ονόματα για τις καταλήψεις στο Ηράκλειο
Τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: Η αστυνομία ζήτησε από διευθυντές σχολείων ονόματα για τις καταλήψεις στο Ηράκλειο
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρία Ρηγάκη, υπάρχουν τουλάχιστον δύο διευθυντές σχολείων, οι οποίοι «δέχθηκαν όχληση από...
Τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: Η αστυνομία ζήτησε από διευθυντές σχολείων ονόματα για τις καταλήψεις στο Ηράκλειο