Να σταματήσουν οι πιέσεις και οι παράτυπες οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Τον προαιρετικό χαρακτήρα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά»

Τον προαιρετικό χαρακτήρα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά», ενώ κάνει λόγο για παράτυπες οδηγίες για την καταγραφή της συμμετοχής στις παραδόσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Παρά τις επανειλημμένες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις-διευκρινίσεις των συλλογικών αποφάσεων κι ανακοινώσεων ότι τα μοντέλα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης που προτείνει το Υπουργείο δεν είναι υποχρεωτικά και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν μέθοδο αναπλήρωσης της διδακτέας ύλης, πράγμα που προκύπτει κι από τις ίδιες τις εγκυκλίους του Υπουργείου, συνάδελφοι μάς ενημερώνουν για άμεσες και έμμεσες πιέσεις που συνεχίζουν να ασκούνται προς τους εκπαιδευτικούς με σαφείς οδηγίες-εντολές που αποπνέουν πνεύμα υποχρεωτικότητας, ώστε να αναγκαστούν να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση που προτείνεται από την Κυβέρνηση, λογοδοτώντας μάλιστα για το βαθμό ανταπόκρισής τους.

Eίμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι οι απαράδεκτες αυτές πιέσεις εκπορεύονται από το Υπουργείο, για να μετατραπούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε αριθμούς για προπαγανδιστικούς λόγους, αλλά και να προχωρήσουν υπονομευτικοί σχεδιασμοί για το δημόσιο σχολείο μέσω της τηλεκπαίδευσης. Καταστρατηγείται έτσι ο εθελοντικός χαρακτήρα της συμμετοχής, αγνοούνται συνειδητά άλλες πρακτικές και τρόποι επικοινωνίας κι αλληλεγγύης που αναπτύσσονται στη σχολική κοινότητα ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς-μαθητές-γονείς κι επιχειρείται, με καταγραφές στοιχείων, να κατηγοριοποιηθούν εκπαιδευτικοί και σχολεία, αλλά και να προωθηθεί η αξιολόγηση μέσα στην κρίση της πανδημίας.

Θέλουμε όμως να επαναλάβουμε ότι όποιοι/ες από τα στελέχη εκπαίδευσης, Περιφερειάρχες, Δντές Εκπαίδευσης, Συντονιστές, Δ/ντές σχολείων, μεταφέρουν εντολές και ασκούν πιέσεις, αντίθετες με την προαιρετικότητα που διέπει τις μεθόδους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρατυπούν, αυθαιρετούν κι εντέλει παρανομούν. Είναι υποχρεωμένοι σε κάθε οδηγία για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης να αναφέρουν ευκρινώς τον προαιρετικό χαρακτήρα της.

Ιδιαίτερα καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές-μέλη μας να πρωταγωνιστήσουν στο να σπάσει η αλυσίδα μεταφοράς των παράνομων οδηγιών στους εκπαιδευτικούς, αλλά και όσους Διευθυντές έδωσαν ή δίνουν οδηγίες και εντολές σε αντίθετη κατεύθυνση, συμβάλλοντας στην άσκηση πιέσεων, να τις ανακαλέσουν, σεβόμενοι τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τις επιλογές τους.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ας μείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας, ας μείνουμε ενωμένοι απέναντι στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις κατά των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

σχετικά άρθρα

Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο
Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο
Το ζητούμενο δεν είναι να κατηγοριοποιήσουμε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές, σκοπός δεν είναι να δημιουργήσουμε σχολεία αρίστων, αλλά άριστα...
Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο