Φίλης για Πανελλαδικές: Η εξεταστέα ύλη πρέπει να έχει διδαχτεί μέσα στην τάξη
Για το εγχείρημα της τηλεδιδασκαλίας αλλά και για το καίριο ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων μίλησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης

Ο Νίκος Φίλης,  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στην προσπάθεια εφαρμογής της τηλεδιδασκαλίας που - όπως τόνισε -  είναι αναγκαία δεδομένων των συνθηκών μόνο ως υποβοηθητική.

«Το σύστημα σέρνεται, δεν είναι εύκολη η συμμετοχή. Ότι έχει επιτευχθεί είναι χάρη στη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, ακόμα και με δικά τους δίκτυα προχωρούν στην προσπάθεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» δήλωσε στο Mega.

«Η τηλεδιδασκαλία είναι αναγκαία ως υποβοηθητική, δεν αντικαθιστά την φυσική διδασκαλία», πρόσθεσε.

«Σημασία έχει να δούμε πως γίνεται, τόσο όσον αφορά την τεχνολογία, όπου δεν έχουμε κάνει πολλά βήματα, δεν έχουν υπάρξει σύντομες μικρές επενδύσεις. Όσο και ως προς το τι διδάσκεται. Δεν είναι το μάθημα πιστή αναφορά εκείνου που γίνεται στην τάξη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Τα παιδιά ζουν σε ένα κοινωνικό κλίμα περίεργο. Η τηλεδιδασκαλία είναι μια ευκαιρία επικοινωνίας, κοινωνικής επικοινωνίας. Όχι μόνο του εκπαιδευτικού αλλά και το κοινωνικού ρόλου των σχολείων», συμπλήρωσε.

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Όσον αφορά στο ζήτημα των εισαγωγικών εξετάσεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως: «Η ύλη πρέπει να είναι ύλη που διδάχτηκαν στην τάξη τα παιδιά. Η εξεταστέα ύλη πρέπει να έχει διδαχτεί μέσα στην τάξη. Δημιουργεί νέες ανισότητες η τηλεδιδασκαλία»

Ερωτηθείς για την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους ανέφερε: «Κρίσιμη παράμετρος το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά να δούμε το ζήτημα και της ύλης και του χρόνου των εξετάσεων»

Σχετικά με τα μέτρα κυβέρνησης απέδωσαν γιατί είχαν καθολική στήριξη αναφέρει ο κ. Φίλης.

Ενώ ανέφερε ότι αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τα εμπροστοβαρή μέτρα στήριξης που αφορούν πλήρη κάλυψη των μισθών, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

σχετικά άρθρα

Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών/τριων Δήμου Θέρμης
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς