Κίνημα Αλλαγής
Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Το κόμμα μας διαμόρφωσε και διαμορφώνει ουσιαστική πολιτική για την ιδιωτική εκπαίδευση. Κινήθηκε σε βασικές θέσεις με διαχρονική ισχύ. Ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία αυτές οι θέσεις μας αποκτούν ξεχωριστή σημασία.

α) Η ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί οργανικό τμήμα της τυπικής / θεσμικής εκπαίδευσης της χώρας μας.

β) Η καλή συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών των σχολείων αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης.

γ) Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν πλήρη εργασιακή ασφάλεια, και μισθολογική εξέλιξη ίδια με τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου.

Είναι απαράδεκτη η ενέργεια μιας μειοψηφίας ορισμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που αναστέλλουν τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών, ενώ αυτοί παρέχουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως, όπως έχει αποφασιστεί επίσημα από την πολιτεία.

Επιπρόσθετα και με δεδομένο ότι οι γονείς των μαθητών έχουν ήδη πληρώσει τα σχετικά δίδακτρα, δεν υπάρχει καμιά αιτιολογία για οικονομική δυσκολία.

Δεν ευσταθεί η προσπάθεια αυτών των εκπαιδευτηρίων για να ενταχθούν οι εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα Εργάνη, αφού οι εκπαιδευτικοί εργάζονται με τον τρόπο που καθόρισε το Υπουργείο Παιδείας.

Στηρίζουμε τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα φροντιστήρια.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να ελέγξει και να απαιτήσει την τήρηση των σχετικών νομοθετικών προβλέψεων.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στενά του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν προειδοποιεί για παραβίαση της εκεχειρίας σε περίπτωση αμερικανικής εμπλοκής
Νέα ένταση στα Στενά του Ορμούζ: Ιράν προειδοποιεί για παραβίαση της εκεχειρίας, ενώ οι ΗΠΑ ξεκινούν επιχείρηση «Σχέδιο Ελευθερία»
Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν προειδοποιεί για παραβίαση της εκεχειρίας σε περίπτωση αμερικανικής εμπλοκής