Κεραμέως: Έρχονται ανακοινώσεις για τα δίδακτρα στα (κλειστά) ιδιωτικά σχολεία
Ανακοινώσεις για τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία προανήγγειλε ότι θα κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα η υπουργός Παιδείας.

Η κ.Νίκη Κεραμέως μιλώντας πριν από λίγη ώρα στην τηλεόραση του Σκάι, ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει με τα πολλά παράπονα γονέων που διαμαρτύρονται ότι εξακολουθούν να πληρώνουν δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία, ενώ δεν γίνονται μαθήματα.

Απάντησε ότι για τα ιδιωτικά σχολεία αλλά και για τις υπόλοιπες δομές και φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης όπως λχ οι παιδικοί σταθμοί που επίσης είναι κλειστοί, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που συζητούνται αυτή τη στιγμή με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως το κατά πόσο οι δομές αυτές εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης και τι θα γίνει με τα δίδακτρα.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, όπως είπε, θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Σημειώνεται ότι για το ζήτημα αυτό υπάρχουν και καταγγελίες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (αλλά και των ομοσπονδιών των δημοσίων, όπως η ΔΟΕ) περί μη σύννομης αναστολής συμβάσεων εκπαιδευτικών, τις οποίες πάντως αντικρούουν οι σχολάρχες. Πάντως η κ.Κεραμέως πρόσθεσε ότι υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που πραγματοποιούν κατά 95% τα μαθήματα εξ αποστάσεως, προϊδεάζοντας έτσι για το που πάει το πράγμα.

Οσον αφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι στόχος είναι να γίνουν το πολύ μέσα στο Α δεκαπενθήμερο Ιουλίου αν όχι νωρίτερα και η μόνη περίπτωση να πάνε για Σεπτέμβριο είναι να ζητήσουν οι επιστήμονες να μη συγχρωτιστούν οι μαθητές μέσα στις αίθουσες Ιούνιο και Ιούλιο, κάτι που αυτή τη στιγμή όπως είπε, δεν διαφαίνεται ως πολύ πιθανό.

 

σχετικά άρθρα

Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο
Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο
Το ζητούμενο δεν είναι να κατηγοριοποιήσουμε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές, σκοπός δεν είναι να δημιουργήσουμε σχολεία αρίστων, αλλά άριστα...
Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο