DOE

Η κρίση της πανδημίας που μαστίζει όλον τον πλανήτη και τη χώρα μας δημιουργεί ένα εξαιρετικά αβέβαιο και ανησυχητικό, για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, τοπίο.

            Κάτω από αυτές τις συνθήκες που απαιτούν υψηλό αίσθημα ευθύνης από όλους μας, αναπτύσσονται, δυστυχώς, καταχρηστικές πρακτικές σε βάρος εκπαιδευτικών στον χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., σε ιδιωτικά σχολεία στα οποία, μάλιστα, οι γονείς έχουν ήδη καταβάλει τα δίδακτρα της χρονιάς ή τα καταβάλλουν αυτό το διάστημα και οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να εργάζονται εξ’ αποστάσεως, οι ιδιοκτήτες ασκούν πίεση στους εκπαιδευτικούς να ενταχθούν στο καθεστώς της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (800€).

Αν και η ένταξη εκπαιδευτικών με διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας (της μόνης αρχής που μπορεί με απόφασή της, μέσω των οικείων Διευθύνσεων, να αναστείλει τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών) στο μηχανισμό στήριξης της Εργάνης είναι παράνομη, η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. (όπως καταγγέλλει η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) σιωπά, επιτρέποντας έτσι στους παράνομους σχολάρχες να εκμεταλλεύονται την υφιστάμενη συγκυρία για να αποκομίσουν πρόσθετα οφέλη μεγιστοποιώντας τα κέρδη τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των συναδέλφων μας της ιδιωτικής εκπαίδευσης και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει άμεσα θέση στην κατεύθυνση της άρσης των παράνομων και καταχρηστικών ενεργειών των συγκεκριμένων σχολαρχών, της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών μα πάνω απ’ όλα της αποκατάστασης της νομιμότητας στη λειτουργία των ιδιωτικών, αυτών, σχολείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ενδοσχολική βία
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονος - Τον γρονθοκόπησε συμμαθητής του στο σχολείο
Ο 17χρονος χτύπησε στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματος τον συνομήλικο του στις τουαλέτες του σχολείου για λόγους... ερωτικής αντιζηλίας
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονος - Τον γρονθοκόπησε συμμαθητής του στο σχολείο
Τεχνητή νοημοσύνη
Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίζει την εμπιστοσύνη των νέων;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη λειτουργεί ως ένας αποτελεσματικός "επίδεσμος" στις πληγές της κοινωνικής αποξένωσης, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει τη θεραπεία
Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίζει την εμπιστοσύνη των νέων;
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Ζαχαράκη: «Καμία ακαδημαϊκή αναγνώριση μεταπτυχιακών Pegaso από τον ΔΟΑΤΑΠ»
Η απάντηση στη Βουλή για τους εξ αποστάσεως τίτλους αλλοδαπής και τα μόρια στους πίνακες εκπαιδευτικών
Ζαχαράκη: «Καμία ακαδημαϊκή αναγνώριση μεταπτυχιακών Pegaso από τον ΔΟΑΤΑΠ»
Βουλή
Βουλή: «Άδικο και αντικοινωνικό το ισχύον καθεστώς» – Ερώτηση για τη διετία στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Χαμηλοί μισθοί, υψηλά ενοίκια και διετής παραμονή – Στο μικροσκόπιο το πλαίσιο μεταθέσεων
Βουλή: «Άδικο και αντικοινωνικό το ισχύον καθεστώς» – Ερώτηση για τη διετία στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών