ΔΔΕ Δράμας: Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας στην εξ αποστάσεως Εκπαίδευση
Διαδικτυακή εξ αποστάσεως επιμόρφωση που υλοποιείται στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της ΔΔΕ Δράμας eclass.didedra.gr και η οποία αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.

«Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε διαδικτυακή επιμόρφωση με αντικείμενο το σχεδιασμό διδακτικής ενότητας στην εξ αποστάσεως Εκπαίδευση».

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει τη διαδικτυακή επιμόρφωση με τίτλο: «Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας στην εξ αποστάσεως Εκπαίδευση».

Η επιμόρφωση υλοποιείται στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας https://eclass.didedra.gr/ και αφορά όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων που υλοποιούν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Είναι γεγονός ότι στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνιστά το πιο πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ωστόσο, εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι απλά οι τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού μαθήματος, αλλά μία διδακτική μεθοδολογία, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα πλαίσιο αρχών. Στο μάθημα αυτό με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που συνθέτουν το επιστημονικό πεδίο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προσεγγίζουμε τη φιλοσοφία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με έμφαση στην παιδαγωγική της αξιοποίηση.

Στόχος είναι η παροχή υποστήριξης στο έργο των εκπαιδευτικών που υλοποιούν, ή πρόκειται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα, σε όλη την κρίσιμη περίοδο έως και τη λήξη του σχολικού έτους. Μεθοδολογικά δίνεται βαρύτητα στην έννοια της αυτονομίας των συμμετεχόντων στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικών, ενώ γίνεται χρήση ενεργητικών και δημιουργικών τεχνικών, με έμφαση στην τεχνική του Gamification, στην τέχνη με χρήση του Artful Thinking, στη δημιουργία ομάδων στη διαδικτυακή μάθηση, στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας.

Ο κύριος σκοπός του μαθήματος, είναι οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν σε αυτό, μελετώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, επιστημονικά άρθρα, περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, αλληλεπιδρώντας και χρησιμοποιώντας ένα κατάλογο διαθέσιμων ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων και μαθησιακών πόρων, να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και εμπειρία από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, αναφορικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας διδακτικής ενότητας στο διαδίκτυο. Για την εγγραφή στο μάθημα, ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/η εκπαιδευτικός, θα πρέπει να επισκεφθεί την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της ΔΔΕ Δράμας στη διεύθυνση https://eclass.didedra.gr/ και να κάνει εγγραφή στο μάθημα επιλέγοντας το σύνδεσμο του μαθήματος: « Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας στην εξ αποστάσεως Εκπαίδευση» και ακολουθώντας τις οδηγίες εγγραφής νέου χρήστη.

Στη συνέχεια να ζητήσει και να λάβει από τη διαχείριση του μαθήματος το κλειδί εισόδου στο μάθημα.

91073478_3104479849597420_8474907538087739392_n.jpg

Κιουλάνης Σπύρος Δ/ντης ΔΔΕ Δράμας

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 4-12

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

tzanakopoulos
Τζανακόπουλος κατά Κασσελάκη: «Δεν έχει την ικανότητα να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη»
Τζανακόπουλος: Ο πολιτικός λόγος του Κασσελάκη είναι χυδαίος και εξαιρετικά επιθετικός
Τζανακόπουλος κατά Κασσελάκη: «Δεν έχει την ικανότητα να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη»
syllipsi-xeiropedes36671.jpg
Θεσσαλονίκη: 16χρονος συνελήφθη με μικροποσότητα κοκαΐνης- Eίχε κανει και 8 διαρρήξεις σε 15 μέρες
H αστυνομική έρευνα έδειξε πως ο ανήλικος, από κοινού με συνεργό του, είχαν διαρρήξει τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας (29/11), κομμωτήριο στην...
Θεσσαλονίκη: 16χρονος συνελήφθη με μικροποσότητα κοκαΐνης- Eίχε κανει και 8 διαρρήξεις σε 15 μέρες
εκλογές
Εκλογές Α΄ Συλλόγου Αθηνών: Κι όμως, το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο!
Η μαζική συμμετοχή νεοδιόριστων και αναπληρωτών αποδεικνύει ότι ο σύλλογος μας δεν έχει μόνο αγωνιστικό παρελθόν αλλά και φωτεινό μέλλον. Μια νέα...
Εκλογές Α΄ Συλλόγου Αθηνών: Κι όμως, το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο!