ΔΔΕ Δράμας: Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας στην εξ αποστάσεως Εκπαίδευση
Διαδικτυακή εξ αποστάσεως επιμόρφωση που υλοποιείται στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της ΔΔΕ Δράμας eclass.didedra.gr και η οποία αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.

«Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε διαδικτυακή επιμόρφωση με αντικείμενο το σχεδιασμό διδακτικής ενότητας στην εξ αποστάσεως Εκπαίδευση».

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει τη διαδικτυακή επιμόρφωση με τίτλο: «Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας στην εξ αποστάσεως Εκπαίδευση».

Η επιμόρφωση υλοποιείται στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας https://eclass.didedra.gr/ και αφορά όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων που υλοποιούν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Είναι γεγονός ότι στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνιστά το πιο πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ωστόσο, εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι απλά οι τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού μαθήματος, αλλά μία διδακτική μεθοδολογία, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα πλαίσιο αρχών. Στο μάθημα αυτό με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που συνθέτουν το επιστημονικό πεδίο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προσεγγίζουμε τη φιλοσοφία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με έμφαση στην παιδαγωγική της αξιοποίηση.

Στόχος είναι η παροχή υποστήριξης στο έργο των εκπαιδευτικών που υλοποιούν, ή πρόκειται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα, σε όλη την κρίσιμη περίοδο έως και τη λήξη του σχολικού έτους. Μεθοδολογικά δίνεται βαρύτητα στην έννοια της αυτονομίας των συμμετεχόντων στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικών, ενώ γίνεται χρήση ενεργητικών και δημιουργικών τεχνικών, με έμφαση στην τεχνική του Gamification, στην τέχνη με χρήση του Artful Thinking, στη δημιουργία ομάδων στη διαδικτυακή μάθηση, στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας.

Ο κύριος σκοπός του μαθήματος, είναι οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν σε αυτό, μελετώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, επιστημονικά άρθρα, περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, αλληλεπιδρώντας και χρησιμοποιώντας ένα κατάλογο διαθέσιμων ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων και μαθησιακών πόρων, να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και εμπειρία από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, αναφορικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας διδακτικής ενότητας στο διαδίκτυο. Για την εγγραφή στο μάθημα, ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/η εκπαιδευτικός, θα πρέπει να επισκεφθεί την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της ΔΔΕ Δράμας στη διεύθυνση https://eclass.didedra.gr/ και να κάνει εγγραφή στο μάθημα επιλέγοντας το σύνδεσμο του μαθήματος: « Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας στην εξ αποστάσεως Εκπαίδευση» και ακολουθώντας τις οδηγίες εγγραφής νέου χρήστη.

Στη συνέχεια να ζητήσει και να λάβει από τη διαχείριση του μαθήματος το κλειδί εισόδου στο μάθημα.

91073478_3104479849597420_8474907538087739392_n.jpg

Κιουλάνης Σπύρος Δ/ντης ΔΔΕ Δράμας

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων με ταυτόχρονα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το...
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα