farmako koronoios kouva
Η μία από τις επιστολές που στάλθηκαν στον πρωθυπουργό

Το Σάββατο 21/3 το γραφείο του πρωθυπουργού παρέλαβε 3 επιστολές από 3 περιφερειακά πανεπιστήμια, τα οποία γνωστοποιούσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως διαθέτουν πιστοποιημένα εργαστήρια για την ανίχνευση του κοροναϊού και πως μπορούν να προσφέρουν άμεσα τις υπηρεσίες τους και δωρεάν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με το tvxs.gr, μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει απάντηση. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός, αγνοώντας την προσφορά των πανεπιστημίων, αποφάσισε να προχωρήσει στη σκανδαλώδη σύμβαση των 30 εκατ. ευρώ με ιδιώτες. Οι επιστολές κυκλοφορούν στους κόλπους της κυβέρνησης και, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανταποκρίθηκε θετικά έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και στο εσωτερικό της. 

Το Tvxs.gr δημοσιεύει τη μία από τις τρεις επιστολές που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφαιρώντας τα στοιχεία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, τα οποία ωστόσο έχουμε στη διάθεσή μας:  

«Αξιότιμε Κ. Πρωθυπουργέ,

Συντασσόμενοι προς την πρόσκληση του ΕΟΔΥ για συμμετοχή των ερευνητικών εργαστηρίων ιολογίας και μικροβιολογίας (πλην των νοσοκομειακών που συμμετέχουν ήδη)  στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, προσφέρουμε την τεχνογνωσία, τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό των εργαστηρίων μας. Όμως με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πρόσκληση αφορά μόνο ερευνητικά κέντρα. Σήμερα, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια διαθέτουν εξοπλισμό και τεχνογνωσία εφάμιλλη ή και σε αρκετές περιπτώσεις ανώτερη των ερευνητικών κέντρων στο τομέα των λοιμωδών.

Ερευνητικά Εργαστήρια λοιμωδών νοσημάτων σε τμήματα βιολογίας, βιοχημείας, ιατρικής, κτηνιατρικής κτλ. έχουν εδώ και χρόνια επενδύσει στην ανάπτυξη μονάδων βιοασφάλειας για τη μελέτη ιών υψηλης επικινδυνοτητας. Ως παράδειγμα θα φέρω την κοινή προσπάθεια του Τμήματος --------- Πανεπιστημίου -------- που διαθέτουν μονάδες βιοασφάλειας επιπέδου 2 με αρνητική πίεση, εξειδικευμένα στη χρήση μολυσματικών παραγόντων. Επιπλέον τα μέλη των εργαστηρίων που συμμετέχουν έχουν δεκαετίες εμπειρίας στο χειρισμό λοιμωδών παραγόντων.

Ζητούμε συνεπώς να μας συμπεριλάβετε στην κοινή προσπάθεια που γίνεται, αξιοποιώντας  και το δυναμικό των Ελληνικών Πανεπιστημίων για την εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου μοριακής διάγνωσης του SARS Cov2 που είναι δεδομένο διεθνώς και χρήζει εφαρμογής και όχι ανάπτυξης. Έχει κοινοποιηθεί από το CDC  εδώ και μήνες. Σημειώνουμε επιπλέον ότι υπάρχει δυνατότητα ανάλυσης σε μεγαλύτερο βάθος του γενετικού υλικού του ιού με σύγχρονες τεχνολογίες (NGS) που διαθέτουν τα πανεπιστήμια μέσω ερευνητικών προγραμμάτων».

Πηγή: Tvxs.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σωτήρης Τσαφούλιας
Τσαφούλιας: «Λαός ή άνθρωπος που ξεχνάει το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει»
Ισραήλ, Cancel culture, συμπερίληψη και ρατσισμός: Όσα είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας
Τσαφούλιας: «Λαός ή άνθρωπος που ξεχνάει το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει»
logariasmos revma
Αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος φέρνει ο Οκτώβριος – Τι αλλάζει στα «μπλε» και «πράσινα» συμβόλαια
Ανατιμήσεις στο ρεύμα φέρνει ο Οκτώβριος – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τα νέα τιμολόγια
Αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος φέρνει ο Οκτώβριος – Τι αλλάζει στα «μπλε» και «πράσινα» συμβόλαια