Εμπλοκή ιδιωτών και διαφημιστική προβολή με αφορμή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Απάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Πρέβεζας και της ΕΛΜΕ Πρέβεζας στην Δήμο Ζηρού σχετικά με την εμπλοκή τρίτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Την εμπλοκή ιδιωτικών φορέων με στόχο τη διαφήμιση καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, σχετικά με την διεξαγωγή εξ αποστάσεως μαθημάτων στον Δήμο Ζηρού.

«Για τη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών μας συνταγματικά, πολιτικά και ηθικά απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη έχουν η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί της» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ ως απάντηση σε καταγγελίες του δήμου προς τους εκπαιδευτικούς, ο σύλλογος απαντά πως «οι ευθείες κατηγορίες για ιδεοληψία και μικροπολιτική εκμετάλλευση επιστρέφονται ως απαράδεκτες κρίσεις για φορείς που συγκροτούνται από εκπροσώπους πολλών και διαφορετικών ιδεολογικών αφετηριών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, το τελευταίο που θα θέλαμε είναι να αντιπαρατιθέμεθα με τις δημοτικές αρχές του τόπου μας. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα που ανέκυψαν τελευταία.

Για τη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών μας συνταγματικά, πολιτικά και ηθικά απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη έχουν η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί της, οι οποίοι παρεμπιπτόντως στήνουν μία πρωτόγνωρη διαδικασία τηλεκπαίδευσης, ξεπερνώντας πολλά και δύσκολα εμπόδια. Η ευαισθησία ιδιωτών, εταιρειών και ομίλων, που μπορεί να στοχεύει και στη διαφημιστική προβολή ή ακόμα και σε κυνήγι πελατών, αλλά και η κοινωνική ευθύνη αιρετών, που επίσης μπορεί να στοχεύει στην κατασκευή φιλολαϊκού προφίλ, ας εκφραστεί σε άλλα πεδία, και κατά τη γνώμη μας υπάρχουν πολλά τέτοια.

Οι ευθείες κατηγορίες για ιδεοληψία και μικροπολιτική εκμετάλλευση επιστρέφονται ως απαράδεκτες κρίσεις για φορείς που συγκροτούνται από εκπροσώπους πολλών και διαφορετικών ιδεολογικών αφετηριών. Ίσως αφορούν επαγγελματίες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, όχι εμάς. Εμείς επικρίνουμε πράξεις και επιλογές, όχι ανθρώπους. Δε θα συνεχίσουμε την αντιπαράθεση, κυρίως μέσω τύπου και ανακοινώσεων, σεβόμενοι τόσο το θεσμικό ρόλο όσο και τις πρωτόγνωρες συνθήκες των καιρών. Εξάλλου, στο δημόσιο λόγο όλοι και η κάθε δημοτική αρχή και εμείς ως παιδαγωγικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες, κρινόμαστε.
 

σχετικά άρθρα

ΠΜΣ Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων με ανοικτές αιτήσεις
ΠΜΣ Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων με ανοικτές αιτήσεις
Οι αιτήσεις για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είναι ανοικτές έως τις 31/08/2020
ΠΜΣ Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων με ανοικτές αιτήσεις