sholio-sxoleio-eksapostases
Απάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Πρέβεζας και της ΕΛΜΕ Πρέβεζας στην Δήμο Ζηρού σχετικά με την εμπλοκή τρίτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Την εμπλοκή ιδιωτικών φορέων με στόχο τη διαφήμιση καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, σχετικά με την διεξαγωγή εξ αποστάσεως μαθημάτων στον Δήμο Ζηρού.

«Για τη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών μας συνταγματικά, πολιτικά και ηθικά απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη έχουν η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί της» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ ως απάντηση σε καταγγελίες του δήμου προς τους εκπαιδευτικούς, ο σύλλογος απαντά πως «οι ευθείες κατηγορίες για ιδεοληψία και μικροπολιτική εκμετάλλευση επιστρέφονται ως απαράδεκτες κρίσεις για φορείς που συγκροτούνται από εκπροσώπους πολλών και διαφορετικών ιδεολογικών αφετηριών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, το τελευταίο που θα θέλαμε είναι να αντιπαρατιθέμεθα με τις δημοτικές αρχές του τόπου μας. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα που ανέκυψαν τελευταία.

Για τη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών μας συνταγματικά, πολιτικά και ηθικά απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη έχουν η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί της, οι οποίοι παρεμπιπτόντως στήνουν μία πρωτόγνωρη διαδικασία τηλεκπαίδευσης, ξεπερνώντας πολλά και δύσκολα εμπόδια. Η ευαισθησία ιδιωτών, εταιρειών και ομίλων, που μπορεί να στοχεύει και στη διαφημιστική προβολή ή ακόμα και σε κυνήγι πελατών, αλλά και η κοινωνική ευθύνη αιρετών, που επίσης μπορεί να στοχεύει στην κατασκευή φιλολαϊκού προφίλ, ας εκφραστεί σε άλλα πεδία, και κατά τη γνώμη μας υπάρχουν πολλά τέτοια.

Οι ευθείες κατηγορίες για ιδεοληψία και μικροπολιτική εκμετάλλευση επιστρέφονται ως απαράδεκτες κρίσεις για φορείς που συγκροτούνται από εκπροσώπους πολλών και διαφορετικών ιδεολογικών αφετηριών. Ίσως αφορούν επαγγελματίες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, όχι εμάς. Εμείς επικρίνουμε πράξεις και επιλογές, όχι ανθρώπους. Δε θα συνεχίσουμε την αντιπαράθεση, κυρίως μέσω τύπου και ανακοινώσεων, σεβόμενοι τόσο το θεσμικό ρόλο όσο και τις πρωτόγνωρες συνθήκες των καιρών. Εξάλλου, στο δημόσιο λόγο όλοι και η κάθε δημοτική αρχή και εμείς ως παιδαγωγικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες, κρινόμαστε.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΠ
Ένταση στις φοιτητικές εκλογές: Καταγγελίες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για επεισόδια στη σχολή Οικονομικών του ΕΚΠΑ
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της Πανσπουδαστικής σχετικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.
Ένταση στις φοιτητικές εκλογές: Καταγγελίες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για επεισόδια στη σχολή Οικονομικών του ΕΚΠΑ
Στιγμιότυπο από την πλατφόρμα ΟΠΣΥΔ που δείχνει το μενού επιλογής «Φάκελος» και την καρτέλα «Επικαιροποίηση Φακέλου» για την υποβολή δικαιολογητικών των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
Πώς θα συνδέσετε την αίτηση του ΑΣΕΠ με τον ψηφιακό σας φάκελο - Τα 5 συχνότερα λάθη που οδηγούν σε απώλεια μορίων
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
agkistri
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα
Για όσους θέλουν να φύγουν χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία, υπάρχουν προορισμοί σε κοντινή απόσταση που προσφέρουν ξεκούραση, όμορφα τοπία και αλλαγή...
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα