ΑΣΟΕΕ: Διοργανώνουν ηλεκτρονική ψηφοφορία με αποστολή e-mail χωρίς τη συναίνεση των φοιτητών
Όπως καταγγέλλεται στο alfavita.gr φοιτητές κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω e-mail, χωρίς όμως να δώσουν άδεια χρήσης του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου - «Το ΟΠΑ δεν έχει σχέση με την ψηφοφορία», σημειώνει η Πρυτανεία

Διοργάνωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω καλέσματος σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιούνται για θέματα της σχολής, οι κάτοχοι των οποίων δεν ρωτήθηκαν για την παραχώρησή τους καταγγέλλουν φοιτητές της ΑΣΣΟΕ.

Όπως καταγγέλλει φοιτητής στο alfavita.gr, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοί στο στο ΟΠΑ έλαβαν e-mail, με το οποίο καλούνταν να συμμετέχουν σε ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για διάφορα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές.

Το μήνυμα εστάλη μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ», το οποίο διοργανώνει ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα να εντάσσεται στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. (ΕΔΥΤΕ).

Όμως, όπως τονίζει ο φοιτητής στο alfavita.gr, ποτέ δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του στους αποστολείς του e-mail, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική του διεύθυνση για οποιοδήποτε σκοπό. Παραβιάζονται έτσι βασικές παράμετροι της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μάλιστα, μετά από παράπονα και καταγγελίες φοιτητών, η πρυτανεία του ιδρύματος εξέδωσε ανακοίνωση υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους ότι το ΟΠΑ δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Τονίζεται δε ότι «υπεύθυνοι για τη συλλογή και χρήση των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των φοιτητών του ΟΠΑ είναι αποκλειστικά οι διοργανωτές της ψηφοφορίας αυτής»

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Με αφορμή καταγγελίες φοιτητών του ΟΠΑ για χρήση των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους χωρίς την έγκρισή τους για συμμετοχή σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, η Πρυτανεία του Ιδρύματος διευκρινίζει ότι σε συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων δεν παρέχει κανενός είδους δεδομένα των φοιτητών και του προσωπικού προς τρίτους, εάν δεν υπάρχει ρητή νομική πρόβλεψη ή ρητή συναίνεση του κατόχου των δεδομένων.

Το ΟΠΑ δεν έχει οργανώσει και δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στη διοργάνωση οποιασδήποτε ψηφοφορίας με συμμετοχή φοιτητών, ούτε έχει παράσχει οποιαδήποτε στοιχεία σε τρίτους για διοργάνωση τέτοιας ψηφοφορίας.

Με βάση τις καταγγελίες που έχει λάβει το ίδρυμα, προκύπτει ότι η ψηφοφορία πραγματοποιείται από το σύστημα ψηφοφοριών Ζευς το οποίο φιλοξενείται στο Ε.Δ.Υ.Τ.Ε., χωρίς καμία εμπλοκή του ΟΠΑ, συνεπώς υπεύθυνοι για τη συλλογή και χρήση των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των φοιτητών του ΟΠΑ είναι αποκλειστικά οι διοργανωτές της ψηφοφορίας αυτής».

Η εν λόγω ψηφοφορία καλεί τους φοιτητές να ψηφίσουν για θέματα όπως η ηλεκτρονική συνέχιση των μαθημάτων λόγω διακοπής τους «για μη καθορισμένο λόγο», η αφισκόλληση κ.ά.

Οι διοργανωτές διεξάγουν την ψηφοφορία επικαλούμενοι σχετική απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών, μετά από Γενική Συνέλευση.

Στο αντίποδα, συλλογικότητες και φοιτητές υπογραμμίζουν ότι η αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων του Συλλόγου απαιτεί τη διεξαγωγή καταστατικής συνέλευσης, με την παρουσία συγκεκριμένου αριθμού φοιτητών και με συγκεκριμένη διαδικασία, κάτι το οποίο δεν έγινε. Την ίδια ώρα κάνουν λόγο για «φακέλωμα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Ιθάκη του Αλέξη Τσίπρα
Εκδόσεις Gutenberg για βιβλίο Τσίπρα: Παράνομες οι διαρροές αποσπασμάτων της «Ιθάκης»
Οι εκδόσεις Gutenberg αντιδρούν στις διαρροές αποσπασμάτων του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα και κάνουν λόγο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων
Εκδόσεις Gutenberg για βιβλίο Τσίπρα: Παράνομες οι διαρροές αποσπασμάτων της «Ιθάκης»