Ηλεκτρονική ψηφοφορία αποφάσισαν οι φοιτητές του ΟΠΑ
Να ψηφίζουν ηλεκτρονικά αποφάσισαν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου - Αντίστοιχη απόφαση και από το Φοιτητικό Σύλλογο Νομικής - Αντιδράσεις από φοιτητές και παρατάξεις

Ηλεκτρονική ψηφοφορία αποφάσισε να εφαρμόσει ο Σύλλογος Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Η κίνηση αυτή έρχεται να προλάβει υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση που σχεδιάζουν να καταθέσουν σύντομα σχετικό νομοσχέδιο.

Η πρόταση για ηλεκτρονική ψήφο στις συνελεύσεις περιλαμβανόταν στο πλαίσιο των «Ανεξάρτητων φοιτητών ΑΣΟΕΕ», το οποίο και υπερψηφίστηκε από τους φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προτίθεται να συμπεριλάβει σχετική πρόβλεψη για ηλεκτρονική ψηφοφορία στους Φοιτητικούς Συλλόγους στο νέο σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Ηλεκτρονική ψηφοφορία στις συνελεύσεις των φοιτητών ζητά ο Κυρανάκης).

Όπως έχει γίνει γνωστό, αντίστοιχη απόφαση έλαβε και ο Σύλλογος Φοιτητών της Νομικής.

Αντιδρούν φοιτητές και παρατάξεις

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις έχουν προκληθεί από αρκετές παρατάξεις, οι οποίες κάνουν λόγο για απονέκρωση των συλλόγων και των διαδικασιών τους, πρακτικές φακελώματος των φοιτητών και κίνδυνος στοχοποίησης αγωνιστών.

Η «ΡΑΣ ΕΑΑΚ ΑΣΟΕΕ» απευθύνει κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. 16/12, «ενάντια στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες», καλώντας τους φοιτητές να λάβουν «αγωνιστική απόφαση ενάντια στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για την παιδεία».

Το σχήμα «Resistencia - EAAK ΑΣΟΕΕ» σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Ο λόγος ύπαρξης των γενικών συνελεύσεων δεν είναι μόνο για να ψηφίσουμε με ένα υπέρ, κατά ή λευκό αλλά το να συζητάμε και να αποφασίζουμε από κοινού για τα θέμα που μας αφορούν και μας πλήττουν. Στην εποχή του ατομικού δρόμου, του κανιβαλισμού (όπως φάνηκε και στη Γ.Σ) που επικρατεί ανάμεσα στους φοιτητές, είναι πιο αναγκαία από ποτέ η συλλογική συνεύρεση, η συζήτηση και η δράση μέσα από τον φοιτητικό σύλλογο και τις διαδικασίες του.

Στις 16/12, στη γενική συνέλευση που έχει αποφασιστεί, θα είμαστε εκεί γιατί πιστεύουμε πρώτα και κύρια ότι έχει πάντα αξία να συζητάμε. Όλες οι αγωνιζόμενες δυνάμεις και φοιτητές/τριες, οφείλουμε να προασπίσουμε αποφασιστικά τα κεκτημένα του φοιτητικού μας συλλόγου και του φοιτητικού κινήματος ενάντια στις “ανεξάρτητες” προσπάθειες διάλυσής τους».

Ακόμα, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Όσο δε για το επιχείρημα περί διαφάνειας και διαβλητότητας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τίθεται το πολύ σοβαρό ζήτημα περί φακελώματος των πολιτικών προτιμήσεων ακόμα και η διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων».

Οι δε Αγωνιστικές Κινήσεις, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, σημειώνουν:

«Πόσο “ανεξάρτητο” και “μακριά από κόμματα” μπορεί να είναι ένα πλαίσιο το οποίο στην ουσία θέτει ακριβώς τα ίδια ζητήματα με αυτά που αναδεικνύει το ίδιο το σύστημα, η κυβέρνηση και η παράταξή της η ΔΑΠ;».

Παράλληλα, καλούν σε αποφάσεις «κόντρα στην παύση αγώνων που θέλουν να μας επιβάλλουν, κόντρα στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και την κρατική παρέμβαση στους συλλόγους».

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών - Αναλυτικές οδηγίες
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών - Αναλυτικές οδηγίες
Οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης περιοχών υποβάλλονται από σήμερα Πέμπτη 13/8 έως και την Τρίτη 18/8/2020.
Προσλήψεις αναπληρωτών: Από σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών - Αναλυτικές οδηγίες
Γερμανία: Όχι σε κλείσιμο σχολείων λόγω κορονοϊού από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου
Γερμανία: Όχι σε κλείσιμο σχολείων λόγω κορονοϊού από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου
«Εάν προκύψει κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο, δεν πρέπει να κλείσει για 14 ημέρες. Αρκεί να μείνουν στο σπίτι μεμονωμένες τάξεις ή τμήματα»
Γερμανία: Όχι σε κλείσιμο σχολείων λόγω κορονοϊού από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου